Denne lappen med mer møtte Rakkestad Avis mandag morgen.
Denne lappen med mer møtte Rakkestad Avis mandag morgen. (Foto: RA)

Lokalavis fikk hetsmelding fra nordisk nazi-gruppe

«Her pågår norskfiendtlig virksomhet».

Sperrebånd og melding som skal være fra den høyreekstreme bevegelsen «Nordfront» preget redaksjonslokalene til Rakkestad Avis mandag. Det skriver lokalavisa på r-a.no.

«ADVARSEL: Her pågår norskfiendtlig virksomhet», stod det på arket som var hengt opp på inngangsdøra. Det var også sperrebånd der, med adresser til Nordfront sine hjemmesider på.

- Det er ubehagelig. Dette er en type handling som er gjort for å skape frykt. Det som er viktig for oss nå er at politiet gjør det de kan og skal for å oppklare saken, sier redaktør i Rakkestad Avis, Elin Marie Rud, til egen avis.

Avisa har anmeldt saken til politiet, som har vært på stedet. Ifølge RA skal det ikke være noen enkeltsaker knyttet til «advarselen».

«Nordfront» er en organisasjon som betegner seg som en nordisk motstandsbevegelse, med opprinnelse fra Sverige. For et par år siden begynte de å rekruttere nordmenn og skal ha etablert seg flere steder her til lands, ifølge flere kilder på nett.

Mer om bakgrunnen til organasjonen kan du lese på Wikipedia - med forbehold for den kildekritikken man bør ha når man leser på brukerstyrte oppslagsverk om slike konfliktfylte organisasjoner.

Til toppen