Øyvind Mangerud, daglig leder i Foreningen Norsk Lokalradio.
Øyvind Mangerud, daglig leder i Foreningen Norsk Lokalradio. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)

Lokalradioene søkte om 40 millioner - potten er på 13,7. Ber om mer for å klare DAB-overgangen

- Lokalradiobransjen tar grep for å bli digital, men bevilgningene må økes, sier Øyvind Bischoff Mangerud i Foreningen Norsk Lokalaradio.

Ifølge Foreningen Norsk Lokalradio har Medietilsynet mottatt søknader for nesten 40 millioner kroner for tilskudd til lokale lyd- og bildemedium.

- Potten er nå ikke større enn 13,7 millioner kroner, så her er tydelige signaler på at potten må økes, sier daglig leder Øyvind Bischoff Mangerud.

Ifølge foreningen har 265 søknader kommet inn til tilskuddsordningen for 2016. Nær halvparten av de nesten 40 millionene søknadskronene gjelder støtte til digitalisering av lokalradio.

- Her ser vi beviset på viktigheten av tilskuddsordning for digitalisering av lokalradio. Lokalradiobransjen tar nå grep for å bli digitale og benytter ordningen. Men bevilgningen må økes, mener Mangerud.

Foreningen Norsk Lokalradios viktigste sak har vært nettopp lokalradioenes mulighet til å få dekket kostnader i overgangen til digitale sendinger.

- Jeg tror det er avgjørende for lokalradio å bli digitale samtidig med at de riksdekkende aktørene slukker sine FM-sendinger. Når de store riksdekkende kanalene går vekk fra FM og lytterne har et stort og bredt kanalutvalg på DAB, skal det mye til for lytteren å trykke seg tilbake til FM for å finne igjen lokalradiostasjonen. Det er derfor svært bra at vi nå ser lokalradiobransjen tar grep, sier Mangerud.

- Og det eneste riktige fremover er at potten økes i statsbudsjettet. Lokalradiobransjen har fått god drahjelp av myndighetene til å bli med på digitaliseringen gjennom blant annet å inkludere dette som et søknadsberettiget formål, men mer penger enn det som er gitt de siste årene og inneværende år må på bordet, sier Mangerud.

Han håper nå at potten økes betydelig i statsbudsjettet for 2017.

Til toppen