Louise Scharff Thommessen (fra venstre), Ali Iqbal Tahir og Sophie Elisabeth Lorch-Falch har alle fått fast jobb i NRK.
Louise Scharff Thommessen (fra venstre), Ali Iqbal Tahir og Sophie Elisabeth Lorch-Falch har alle fått fast jobb i NRK. (Foto: Privat/montasje)

FOLK

Louise (27), Ali (26) og Sophie (29) har fått fast jobb i NRK Nyheter

To nye journalister til NRK Innenriks og én til økopol-redaksjonen.

Louise Scharff Thommessen (27) og Ali Iqbal Tahir (26) har fått fast jobb som journalister i NRK Innenriks, opplyser NRK til Medier24.

Samtidig er Sophie Elisabeth Lorch-Falch (29) ansatt som reporter i økonomi- og politikkredaksjonen.

Ansettelsene skjer samtidig som Vegard Tjørhom (33) fikk fast jobb i innenriksredaksjonen tidligere denne uken.

Thommessen kommer fra journaliststilling i Forsvaret Forum, mens Tahir rekrutteres internt fra NRK Sport.

Lorch-Falch hentes på sin side fra fullført masterstudium i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har også bakgrunn som researcher i «Dagsnytt 18» og «Debatten», samt vikariater i E24.

 

Dette skriver NRK om de nyansatte journalistene:

Ali Iqbal Tahir (26):
«Ali har vore journalist i NRK Sporten sidan 2014, dei siste åra i fast stilling. Der har han vore sporten sin nyheitsjeger på dei store sakene, enten det dreiar seg om doping, dommarkrangel eller økonomiske rot i idretten. Ali har også bakgrunn frå Aftenposten. Han har den siste tida vore i NRK Direkte. Ali har bachelor i journalistikk frå Høgskolen i Oslo og master i medieutvikling frå OsloMet. Ali er ein journalist med eit stort kjeldetilfang i ulike miljø, han brenn for den nære og tette journalistikken, og han meistrar alle plattformer godt.»

Louise Scharff Thommessen (27):
«Louise har fartstid frå NRK Innenriks, Økopol og Brennpunkt, samt Aftenposten. I dag jobbar ho i Forsvarets Forum. Louise er utdanna ved London School of Economics og SOA der ho mellom anna har ein master om britiske medier si framstilling av Brexit-forkjemparar. Louise har jobba mykje med eigensaker, mellom anna med kartlegginga av SIAN-medlemmer som var aktive i Frp i forkant av forrige val. Og i Forsvarets Forum har ho jobba med større prosjekt knytta til Forsvarets økonomistyring og innkjøp. Louise er ein dyktig digital fortellar som også meistrar radio og TV.»

Sophie Elisabeth Lorch-Falch (29):
«Sophie har seks års erfaring som økonomireporter i ulike vikariater og tilkallingsvikariater i E24, der hun har vist evne til å finne dagsordensettende økonominyhetssaker som når ut til et bredt publikum. Hun var blant annet sentral i avsløringen av at Innovasjon Norge ansatte Ferd-arving Katharina Andresen uten utlysning, og hun har levert en rekke gode saker om dagligvarebransjen, boligmarkedet, børs og finans. Hun har også noe radioerfaring fra Studentradioen i Bergen, der hun var nyhetsjournalist og programleder.

Sophie har de siste to årene jobbet som researcher i Dagsnytt 18 og Debatten, i sommer- og tilkallingsvikariat ved siden av studier ved Universitetet i Oslo.

Hun fullfører en mastergrad i rettsvitenskap våren 2020, med fordypning i selskapsrett, konkursrett og arbeidsrett. Masteroppgaven hennes handler om kravet til forsvarlig egenkapital og likviditet i aksjeloven.

Sophies tunge fagkompetanse innen økonomi og jus, spisskompetanse innen digital nyhetsformidling, evne til å sette dagsorden med økonominyhetssaker og motivasjon for å nå ut til et bredt publikum gjør henne svært godt kvalifisert for stillingen i Økopol.»

Til toppen