Reportere, programledere, etterforskere og produksjonscrew: Her er Åsted Norge-redaksjonen.
Reportere, programledere, etterforskere og produksjonscrew: Her er Åsted Norge-redaksjonen. (Fotos: Mastiff / TV 2 / privat)

Mange nye navn til Mastiff: Denne gjengen skal lage «Åsted Norge» på TV 2

Produksjonsselskapet Mastiff henter mange spennende navn til nytt krimprogram.

«Åsted Norge» skal løse krimgåter på direkten, kunne vi lese da programmet ble presentert forrige uke.

I et direktesendt program på TV 2 skal blant andre tidligere politiinspektør Hanne Kristin Rohde og advokat John Christian Elden prøve å bidra til å løse uløste saker.

Med på laget blir også den pensjonerte Kripos-etterforskeren Asbjørn Hansen. Med den erfarne krimjournalisten Jens Christian Nørve som programleder.

PROGRAMLEDERE: John Christian Elden, Hanne Kristin Rohde, Jens Christian Nørve og Asbjørn Hansen.
PROGRAMLEDERE: John Christian Elden, Hanne Kristin Rohde, Jens Christian Nørve og Asbjørn Hansen.

Og programmet har allerede fått inn en rekke gode tips.

Men det vil ikke bli «bare» uløste drapsgåter, understreker faktasjef Jostein Olseng i Mastiff:

- Åsted Norge er et bredt og folkelig krimprogram. Uoppklarte drap vil kun utgjøre en veldig liten del av programmet. Vårt hovedfokus er saker som føles nære og relevante for folk flest. 

Så langt er ekspertpanelet gjort kjent. Men «bak kamera» skal et stort team jobbe med programmet, og produksjonsselskapet Mastiff har rekruttert en rekke nye navn til denne satsingen. Noen er headhuntet, andre har søkt på utlyste stillinger.

- Vi er stråledene fornøyde med redaksjonen vi har fått på plass. Dette er svært dyktige journalister og TV-folk. De kommer alle inn med unik kompetanse, og utfyller hverandre på en veldig god måte, sier Olseng.

Dette er redaksjonen i Mastiff som skal lage Åsted Norge for TV 2:

Jostein

Jostein Olseng, produsent/faktasjef

Bjørn

Bjørn Carlsen, redaksjonssjef

Har jobbet i TV 2 siden 2008 – først som reporter, og de siste årene som vaktsjef. Har også jobbet i VG, P4 og Nettavisen.

Jens

Jens Christian Nørve, programleder

Jens Christian Nørve har vært ansatt i TV 2 siden 2000. Siden 2006 har han jobbet som krimjournalist i kanalen. Før han ble nyhetsreporter var Nørve i fire år researcher og vaktsjef for debattprogrammet Tabloid på TV 2.

Han har siden 2010 vært styremedlem i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP). Sammen med kollega Asbjørn Olsen fikk han i 2010 SKUP-diplom for den såkalte «Ambassadesaken», hvor de avslørte et hemmelig overvåkingsprogram ved den amerikanske ambassaden i Oslo. Nørve har studert journalistikk ved Høgskolen i Oslo.

Magnus

Magnus S. B. Jacobsen, produksjonsleder

Er utdannet ved Høgskulen i Volda, og har siden 2012 jobbet med TV-produksjon. De tre siste årene har han jobbet hos Mastiff Entertainment AS med forskjellige prosjekter. Nå hos Mastiff AS og Åsted Norge.

Asbjørn

Asbjørn Hansen, etterforsker

Asbjørn Hansen er Norges mest erfarne drapsetterforsker. Gjennom 18 år i Kripos var han med på å oppklare mellom 30 og 40 drap, og ledet etterforskningen av høyprofilerte saker som Orderud og Baneheia. Av alle sakene han jobbet med, var det bare drapet på Trude Espås i 1996 som forble uoppklart. Sammen med Tarje Holtvedt utga Hansen i 2013 boken Menneskejeger om sitt liv som drapsetterforsker.

Mette

Mette Nyseter, reporter

Er utdannet dokumentarfilmregissør ved Høgskolen i Lillehammer, og har også en Cand. Mag. fra UiO. Hun har vært regissør og VJ for Pandora Film, Strix og NRKs dokumentaravdeling, og har jobbet med alt fra gravende og undersøkende journalistiske TV-prosjekter til mer underholdende men innsiktsfulle miljøportetter, dokumentarserier og infotainment.

Siden 2008 hun vært fast ansatt i Mastiffs fakta-avdeling som reporter, etterarbeidsredaktør og vaktsjef. Fra 1. november 2015 er hun krimreporter i Åsted Norge.

Ragne

Ragne Riise, reporter

Kommer fra politisk avdeling i NRK Dagsrevyen. Er utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo og har bakgrunn fra TV 2 Nyhetene, Dagens Næringsliv og Aura Avis.

Sverre

Sverre Holm-Nilsen, reporter

Har tidligere jobbet i Nettavisen, TV 2 hjelper deg og TV 2. Han jobbet i VG før han begynte i Åsted Norge.

Ola

Ola Mjaaland, reporter

Han har tidligere jobbet i Aftenposten, Fædrelandsvennen og TV Sør, VG og NRK. Han er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo. Mjaaland ble i 2015 tildelt Skup-diplom sammen med Synnøve Åsebø og Ingeborg Huse Amundsen for “De hemmeligholdte ulykkesrapportene” som ble publisert i VG i 2014.

Kristian

Kristian Ervik, reporter

Har jobbet som journalist siden 2005. Jobbet i NRK frem til 2008 da han begynte i TV 2. Har jobbet i nyhetene i TV 2 siden, med krim som et av hovedområdene.

Kristoffer

Kristoffer Hovde Andersen, reporter

Kommer fra reporterstilling i «TV 2 hjelper deg». Har tidligere jobbet med nyheter for TV2.no og NRK Dagsnytt.

Daniel

Daniel Bjur, fotoredigerer

Har flere års erfaring som fotoredigerer. Har tidligere jobbet for NRK Rogaland, NRK Østlandssendinga og for TV2.

Espen

Espen Storsve, fotoredigerer

Har jobbet som fotograf i 10 år, og jobbet for flere store underholdningsprogram som har gått på norsk TV.

Til toppen