Kommunikasjonssjef Marius Bakke i Kulturdepartementet.
Kommunikasjonssjef Marius Bakke i Kulturdepartementet. (Erik Waatland)

FOLK

Marius Bakke (41) rykker opp: Blir ny kommunikasjons­sjef i Kultur­departementet

Rykker opp og tar over etter Hanne Gjørtz, som blir ny kommunikasjonssjef i Oslo kommune. – Det er veldig hyggelig å få den tilliten, sier han til Medier24.

I november ble det klart at Hanne Gjørtz, kommunikasjonssjef i Kulturdepartementet gjennom 11 år, gir seg og går til ny jobb i Oslo kommune. 

Nå er hennes etterfølger klar: Fungerende kommunikasjonssjef Marius Bakke (41) rykker opp – og blir ny kommunikasjonssjef i departementet, som blant annet har ansvaret for mediepolitiske spørsmål. 

– Det er veldig hyggelig å få den tilliten fra arbeidsgiveren sin, jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Det er store sko å fylle etter Hanne, men jeg håper ti år sammen med henne først gir et godt grunnlag for jobben, sier han til Medier24. 

Han sier at det blir flere store utfordringer framover, men at det tross alt er dag til dag-jobbingen, både gjennom samarbeidet med politisk ledelse og norske redaksjoner, som blir det viktigste. 

– I vår rolle er det alltid et spenningsforhold mellom politikk og administrasjon som vi må forholde seg til, og så er det alltid mange redaksjoner der ute, som vi gjør vårt beste for å svare og bistå hele veien, sier han. 

Han var en av de 25 kandidatene som stod på den offentlige søkerlista for jobben

Han har tidligere vært presserådgiver ved den norske ambassaden i London. Han begynte i Kulturdepartementet i 2008 og har en mastergrad i medier og kommunikasjon fra Universitetet i Oslo. 

Til toppen