Mats Rønning (t.v.) i kjent driv på Stortinget - her i forbindelse med budsjettforhandlingene høsten 2016.
Mats Rønning (t.v.) i kjent driv på Stortinget - her i forbindelse med budsjettforhandlingene høsten 2016. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

FOLK

Mats Rønning forlater NTB etter 17 år - blir leder for politisk avdeling i Dagbladet

Tabloidavisen på Hasle får en erfaren 39-åring på laget som leder for politisk avdeling.

Mats Rønning (39), som nylig ble valgt til leder for Stortingets presselosje, forlater nå NTB etter 17 år som journalist og politisk reporter i nyhetsbyrået. Etter hva Medier24 forstår, går han nå til ny jobb som leder for politisk avdeling i Dagbladet.

Rønning er utdannet historiker fra Universitetet i Oslo, har jobbet i NTB siden 2001 og har ellers erfaring fra VG, Sarpsborg Arbeiderblad og Rakkestads Avis.

Dagbladet bekrefter torsdag formiddag at Rønning er ansatt i stillingen, etter Anne Marte Blindheim som sluttet i vinter. 

- Jeg er fornøyd og stolt over at Mats kommer til oss, sier Dagbladets ansvarlige redaktør John Arne Markussen i en melding. Han legger til:

- Mats er en av landets mest erfarne politiske nyhetsreportere som nyter stor respekt og har en sterk stilling i det politiske miljøet i Norge. Vi satser mye på dekning av poltikk og samfunnsstoff og jeg er overbevist om at Mats har det som skal til for å styrke Dagbladet på disse områdene. Han har en kunnskap, erfaring – og arbeidsmåte som vil gjør ham til en god journalistisk veileder for avdelingen.

 

- Fristende å ta del i dekningen

Mats Rønning understreker at han har mye å takke NTB for, etter 17 år i byrået: 

- Det er en fin arbeidsplass med gode kolleger og rikelig med dugnadsånd. Når jeg nå velger å bytte beite, så er det ikke minst fordi Dagbladet går mot strømmen og fortsetter å satse tungt på dekning av norsk politikk. Det er det fristende å ta del i.

- Det er lenge siden jeg jobbet i avis, og jeg har mye å lære. Men jeg kjenner mange fine og flinke folk i Dagbladet, og jeg gleder meg til å bli kjent med resten og bli en del av laget, sier han.

Det er ikke avklart når Rønning tiltrer.

 

- En fremragende jobb

Rønning har de seneste åra vært NTBs mest sentrale politiske reporter. Byrået mister dermed en viktig brikke, og nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes kommenterer tapet slik: 

- Mats har i en årrekke gjort en fremragende jobb for NTB på feltet samfunn og politikk. Det er alltid synd å miste gode medarbeidere, men samtidig synes jeg det er flott at han nå får nye og spennende utfordringer i Dagbladet.

 

Til toppen