OL-håndball bidro til å løfte TV 2 i august.
OL-håndball bidro til å løfte TV 2 i august. (Foto: TV 2 / Scanpix)

Med reklamesmell bak seg og tøffe tider i vente, kan TV 2 i det minste glede seg over å ta tittelen «sommerens TV-vinner»

OL, EM og sykkel har gitt solid vekst for TV 2 i sommer, og særlig i august måned.

TV 2 går i møte en høst med nedbemanning, forholdet til oppdraget som allmennkringkaster er uklart - og reklameinntektene i sommer har vært under pari.

På toppen av dette møtte flere av TV 2s programmer veggen på sine sesongpremierer de seneste ukene. Noen oppturer har det dog vært, som da Åsted Norge slo til med en halv million seere denne uka.

Og når TV 2 ser på august måned under ett, er man i sum meget fornøyd med seertallene og posisjonen:

Ifølge en melding fra kanalen økte TV 2 andelen sin kraftig, og fikk en markedsandel på hele 24,4 prosent.

Rio-OL har definitivt bidratt til knalltall i august, og i den kommersielle målgruppen 20-49 år fikk TV 2s reklamekanaler en andel på 36,4 prosent - en vekst på hele 10 prosentpoeng fra året før.

TV 2 utroper også seg selv til vinner av TV-sommeren, med en total andel på 22,6 prosent for de tre sommermånedene - og en andel på 33,3 prosent i den nevnte målgruppen 20-49 år.

- Tallene bærer preg av at det har vært veldig høy aktivitet på sportsfronten denne sommeren. Vi er veldig fornøyd med andelene vi oppnådde på både EM og OL, sier nyhets – og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

- Direktesendt sport står seg fortsatt godt på lineær-tv, men det skal i høyeste grad nevnes at vi også har hatt svært sterk vekst på abonnement i TV 2 Sumo i samme periode, legger han til.

Og etter en litt treig start på høsten, har TV-huset fortsatt tro på de neste månedene:

- Vi øker allerede med de aller fleste underholdningsprogrammene etter å ha lagt premiereuka bak oss. Det lover godt inn mot resten av høsten. Vi har fortsatt flere store TV-konsepter igjen å lansere, som Senkveld, Farmen og dramaserien Frikjent, sier Trond Håndlykken Kvernstrøm, direktør for kanaler og program i TV 2.

Mer om seertallene for august og for sommeren: 

tv 2 sommer
Til toppen