Bildbyrån etablerer seg med norsk kontor. Fra venstre: Fredrik Varfjell, Jon Olav Nesvold, Niklas Larsson og Vegard Wivestad Grøtt.
Bildbyrån etablerer seg med norsk kontor. Fra venstre: Fredrik Varfjell, Jon Olav Nesvold, Niklas Larsson og Vegard Wivestad Grøtt. (Bilde: Bildbyrån)

Med tre tidligere Scanpix-fotografer på laget etablerer svenske Bildbyrån seg med eget kontor i Norge

Vil utfordre sin tidligere arbeidsgiver på norske sportsbilder.

Gjennom 60 år har Bildbyrån etablert seg som et ledende byrå på sportsbilder i Sverige

Nå ekspanderer byrået sin virksomhet og åpner sitt første kontor i Norge, melder selskapet mandag.

– Vi er veldig glade og stolte over at vi har rekruttert tre av Norges absolutt fremste sportsfotografer som kommer til å være kjernen i Bildbyråns satsning i Norge. Å ekspandere til Norge har i lang tid vært et viktig mål for Bildbyråns utvikling, sier byråets daglige leder Niklas Larsson i meldingen.

Staben utvides nå med Jon Olav Nesvold - som blir daglig leder for Bildbyrån Norge, Fredrik Varfjell og Vegard Wivestad Grøtt.

Alle tre har bakgrunn fra Norges største bildebyrå, NTB Scanpix.

– Vi er overbevist om at norske kunder vil sette pris på et nytt og spennende alternativ innen sjangeren sportsbilder i Norge. Vi tror vår offensive satsning med unge, dyktige og kreative fotografer vil bidra til et vesentlig bredere utvalg av kvalitetsbilder fra sportshendelser av norsk interesse, sier Jon Olav Nesvold.

Bildbyrån Norge vil ha hovedkontor i Oslo. Selskapet har fra før 15 ansatte, spredt på kontorer i Stockholm, Gøteborg, Lund, Hässleholm, Sundsvall og Luleå.

Til toppen