MediaPuls 179: Resett vil gi «eliten» motstand. Vi har snakket med påtroppende redaktør Helge Lurås
(Foto: Erik Waatland)

Podkast

MediaPuls 179: Resett vil gi «eliten» motstand. Vi har snakket med påtroppende redaktør Helge Lurås

Mandag kveld lanseres den nye nettavisen - her kan du høre hva redaktøren tenker.

  • Endret

Milliardærene Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen har - sammen med Opera-topp og initiativtager til Piratpartiet, Håkon Wium Lie, samt tidligere lokalpolitiker i Venstre, Mikkel Dobloug - satset en million kroner på nettavisen Resett.

Resett er et prosjekt som skal skrive om det de tradisjonelle mediene ikke skriver om – som «ikke er på premissene til de venstreliberale». Poenget skal være å gi «eliten» motstand.

Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås synes Resett høres spennende ut og liker at Resett vil utfordre andre redaksjoners virkelighetsbilder, mens Even Aas-Eng, som nylig slapp boken Tidens Tegn og som står bak Filter Media, skriver på sin Facebook-profil at «dommedagsprofetien fra boken hans går i oppfyllelse med lanseringen av Resett».

Vi har tatt praten med Resett sin redaktør, Helge Lurås. Han har drevet Senter for Internasjonal og Strategisk Analyse (SISA) siden 2011, og har fortid som analytiker for Forsvaret i Bosnia og rådgiver for Norsk Utenrikspolitisk Institutt (Nupi).

Andre saker: Facebook og Google vil hjelpe mediehus å selge flere avis-abonnement, mens norske selskaper som Komplett, Telenor og Bank Norwegian fortsetter å finansiere propaganda og falske nyheter.

I sosiale medier siden sist ser vi nærmere på følgende saker:

  • Juger Facebook på antall brukere?
  • Tidligere CIA-agent har startet kronerulling for å kjøpe Twitter og sparke ut Trump
  • Hashtaggen er 10 år
  • Nå kan du publisere videoer på LinkedIn
  • Facebook lar deg ta 360-gradersbilder direkte og bruke det som coverbilde
  • Facebook kjøper et tysk videoselskap

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller Apple Podcast. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Til toppen