ERIK WAATLAND blir med på laget i Medier24.
ERIK WAATLAND blir med på laget i Medier24. (Foto: Privat)

Medier24 styrker laget: Erik Waatland (27) ansatt som journalist og vaktsjef

Går fra Trønder-Avisa til lite gründernettsted. - Ser store muligheter i Medier24, sier Waatland.

  • Endret

(PRESSEMELDING):

Et og et halvt år etter etableringen, og noen måneder etter at Medier24 lyste ut ledig stilling, har den lille nettavisen nå gjort sin første ansettelse:

Erik Waatland (27) er ansatt som journalist og vaktsjef. Han kommer fra journalistjobb i Trønder-Avisa, og tiltrer sin nye jobb i Oslo allerede 1. september.

Om valget sier Waatland dette:

– Det er kanskje ikke det tryggeste valget jeg har gjort, å hoppe fra en solid mediebedrift til en startup. Men jeg ser på mulighetene i Medier24 som svært store. Allerede har vi snakket om konkrete ideer som vi ser fram til å utvikle sammen.

- Fordelen med å være en liten redaksjon er at prosessen fra ide til gjennomføring er superlav. Nå er det bare å teste, feile og forhåpentligvis lykkes. Dette blir bra!

- Vanskelig å si nei

Waatland sier han ser fram til å bli med på laget i den raskt voksende nettavisen.

- Medier24 har blitt min viktigste kilde til journalistikk om mediebransjen og det har skjedd på rekordtid. Dette har imponert meg. Og jeg gleder jeg meg til å starte å jobbe sammen med Gard om å bygge videre på dette, sier 27-åringen.

Waatland har en bachelorgrad i broadcast journalism med underfag i politisk kommunikasjon fra Southampton Solent University. Han har videre bakgrunn som presse- og informasjonsoffiser i Forsvaret, journalist og programleder i NRK og nå journalist i Trønder-Avisa.

- Jeg har trivdes veldig godt i Trønder-Avisa og har fått muligheten til å utvikle meg i akkurat den retningen jeg har ønsket. Nå passet det veldig godt med et skifte, ettersom min bedre halvdel skal studere i Oslo.

- Og når denne muligheten dukket opp, var det vanskelig å si nei, sier han.

- Perfekt match for Medier24

Redaktør og gründer Gard L. Michalsen sier Medier24 har fått mange henvendelser siden han lyste ut ledig stilling for noen måneder siden.

- Svært mange, og svært gode søknader. Og flere jeg gjerne kunne ha ansatt på dagen. Ingenting er bedre enn å ha for mange gode kandidater å velge mellom, sier han.

- Når valget falt på Erik Waatland, er det fordi han har en god kombinasjon av utdanning, variert erfaring og er både allsidig og multimedial. At han kommer fra lokalavis er definitivt ingen ulempe: Det betyr at han er vant til å jobbe hardt, virkelig «ta i et tak», og skifte raskt mellom korte notiser, raske nyheter og lengre journalistikk.

- Men kanskje aller viktigst - han har et stort engasjement, og vil virkelig få til noe. Han er dermed en perfekt match for Medier24, sier Michalsen.

Det er også lagt til rette for at Waatland i løpet av høsten vil gå inn på eiersiden i selskapet.

Varsler offensiv høst

Medier24 har vært gjennom en voldsom vekst og utvikling i 2016. Annonseomsetningen øker, Screensailor AS med enerWE-gründer Chul Christian Aamodt har kjøpt 10 prosent av Medier24 AS - og flere spennende nyheter er på vei.

- En mann til på laget betyr mye mer journalistikk på Medier24, og alt starter med innholdet, understreker Michalsen.

- Samtidig kommer det flere spennende nyheter den nærmeste tida. Dette blir en morsom høst, lover han.

Til toppen