Magne Lerø (t.v.) overtar ansvaret for magasinet Velferd. Her med Tore Kristensen, daglig leder for Stiftelsen Sosial Trygd.
Magne Lerø (t.v.) overtar ansvaret for magasinet Velferd. Her med Tore Kristensen, daglig leder for Stiftelsen Sosial Trygd.

Mistet statsstøtten, men fikk ny eier: Magne Lerøs selskap overtar magasinet Velferd

- Vi håper vi kan bidra til å gi magasinet og nettstedet flere lesere, sier Lerø.

Medier og Ledelse AS overtar magasinet Velferd ved årsskiftet, opplyser selskapet i en melding. 

– Det er med en viss ærbødighet vi overtar et magasin som er blitt gitt ut i 106 år. Vi håper vi kan bidra til å gi magasinet og nettstedet flere lesere, sier eier og leder av Medier og Ledelse, Magne Lerø. 

Velferd vil bli drevet i tett samarbeid med redaksjonen i Dagens Perspektiv, Ukeavisen Ledelse og magasinet Plot, heter det. 

– Vi tror dette blir en veldig god løsning for Velferd. Statsstøtten vi har hatt ble kuttet ned til null i 2016. Vi kunne ikke gitt ut Velferd mer enn et år til om vi ikke hadde kommet inn i en større sammenheng, sier Tore Kristensen, daglig leder for Stiftelsen Sosial Trygd, som har gitt ut bladet.

Han blir ikke med over i Medier og Ledelse. Det gjør derimot Øivind Fjelstad som er ansvarlig redaktør og Ida Holm som er nettredaktør.

Magasinet Velferd kommer ut med åtte nummer i året og har et godkjent opplag på 2600 abonnenter.

- Velferd er et uavhengig sosialpolitisk magasin som skal bidra til en kritisk og fri debatt om norsk og internasjonal velferdspolitikk og sette de ulike velferdsordningene inn i en politisk og faglig sammenheng, heter det om bladet. 

– Det er utfordrende og inspirerende å få ansvaret for et magasin som hver dag skal ha fokus på velferd, arbeid og helse. Det er på disse områdene vi må lykkes for å føre den norske samfunnsmodellen videre, sier Magne Lerø.

Til toppen