Morten Møller Warmedal har vært tilknyttet NRK i en årrekke, og blir nå ansvarlig for NRKs innkjøp. Foto: Phillip Smith
Morten Møller Warmedal har vært tilknyttet NRK i en årrekke, og blir nå ansvarlig for NRKs innkjøp. Foto: Phillip Smith

FOLK

Morten Møller Warmedal blir NRKs nye sjef for konsern­innkjøp

– Jeg er ydmyk for oppgavene som venter, sier Morten Møller Warmedal, som får ansvaret for alle NRKs innkjøp. Årlig utgjør det kjøp for rundt 1,5 milliarder kroner.

Morten Møller Warmedal blir NRKs nye sjef for konserninnkjøp. Han har vært en del av NRK-systemet siden 2003 og inntil i fjor var han en del av ledergruppen i NRKs avdeling for dokumentar og samfunn.

Han har det siste året vært på forskningsopphold på Stanford University i USA. 

Nå gleder han seg til å ta fatt på nye oppgaver, heter det i en melding til Medier24.  I den nye stillingen får han ansvar for alle NRKs innkjøp, at de er i henhold til regelverket og holde oversikt over alle NRKs eiendeler. 

Innkjøpene omfatter årlig rundt 1,5 milliarder kroner, ifølge meldingen. 

– Denne stillingen er et langt skritt å ta fra de posisjonene jeg har hatt som redaksjonell leder i mange år, og som vil utfordre meg på nye måter og utvide min lederkompetanse. Slik sett er jeg ydmyk for oppgavene som venter, sier han i en melding sendt til Medier24 og legger til:

– Samtidig handler jobben som konserninnkjøpssjef grunnleggende om å forvalte de store verdiene NRK rår over på en effektiv og god måte gjennom samhandling med de ulike avdelingene til beste for publikum. Det handler igjen om NRKs omdømme og tilliten til NRK som institusjon, som er noe av det viktigste å ta vare på i dagens medielandskap. Med min bakgrunn kan jeg forhåpentligvis tilføre noen nye impulser på dette området, sier Møller Warmedal. 

Han får ansvar for en avdeling med 10 ansatte og rapporterer til NRKs økonomi- og finansdirektør, Andreas Nordvik, som er glad for at Møller Warmedal har takket ja til stillingen. 

– Jeg er svært glad for at Morten påtar seg ansvaret med å ytterligere profesjonalisere NRKs anskaffelser, enten de gjøres av innkjøpsavdelingen eller av redaksjonelle ressurser. Mortens erfaring vil utvilsomt bringe ny og viktig kunnskap til økonomiavdelingen, og ansettelsen representerer en spennende utvikling i å bygge kompetanse på tvers av tradisjonelle linjer i NRK, sier Nordvik i meldingen. 

Til toppen