Morten Møller Warmedal tar permisjon fra jobb som redaksjonssjef i dokumentaravdelingen.
Morten Møller Warmedal tar permisjon fra jobb som redaksjonssjef i dokumentaravdelingen. (Bilde: NRK)

Morten Møller Warmedal valgt ut til prestisjefullt program på Stanford University

Nesten 500 internasjonale søkere - og NRKs redaksjonssjef fikk en av seks plasser. Nå tar han permisjon for et studieår i California.

NRKs redaksjonssjef for DokumentarMorten Møller Warmedal, er tatt opp som John S. Knight Fellow i journalistikk ved det prestisjetunge Stanford University i California.

Det kommer fram av en melding fra NRK, hvor Warmedal selv sier: 

- Jeg må innrømme at jeg er beæret, stolt og ydmyk over å få denne muligheten. Å være en av de utvalgte fra en svært kvalifisert søkermasse fra hele verden er jo litt uvirkelig, sier Morten Møller Warmedal.

Han har søkt ulønnet permisjon fra stillingen som redaksjonssjef i Dokumentar og samfunnsavdelingen, og flytter til Palo Alto 1. september i år.

John S. Knight-programmet ved Stanford har som hovedmål å fremme entreprenørskap, innovasjon og lederskap i journalistikk på et globalt nivå.

Totalt får mellom 17 og 20 kandidater muligheten årlig, ifølge NRK. 477 internasjonale søkere kjempet om seks plasser - og Morten Møller Warmedal ble altså en av disse. De resterende er amerikanere.

I USA skal han jobbe med et tema beslektet til hva han gjør til daglig: 

- Jeg har ikke forsknings- eller undervisningsplikt, men har definert et prosjekt jeg skal jobbe med under oppholdet. Jeg skal se nærmere på hvordan private og offentlige aktører kan komme sammen og finansiere, organisere og produsere viktige dokumentarprosjekter i Norden og Europa, forteller Møller Warmedal.

 

 

Til toppen