Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er sittende dekan ved Høgskulen i Volda.
Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er sittende dekan ved Høgskulen i Volda. (Foto: HiVolda)


Hastemøte om arbeids­miljøet ved medie­fag i Volda: Ansatte mangler tillit til dekan Rotevatn - ønsker ny leder

Styret ved Høgskolen i Volda kaller inn til ekstraordinært styremøte etter intern uro i avdelingen over lang tid, skriver Møre-Nytt. De ansatte ønsker ny dekan, bekrefter tillitsvalgt overfor Medier24.

Det ekstraordinære styremøtet begynte klokken 10.00 mandag, og ble kalt inn i helgen- midt i fellesferien, skriver lokalavisa Møre-Nytt.

Ifølge avisa er det et arbeidsmiljøproblem i Avdeling for mediefag som står på agendaen, samt utlysing av åremål som dekan ved avdelingen.

Den stillingen innehas nå av den tidligere NRK-profilen Audhild Gregoriusdotter Rotevatn - en jobb hun har hatt siden 2016.

Sakspapirene er unntatt offentligheten. 

 

– Misnøye med ledelsen og anstrengt arbeidsmiljø 

Avisen skriver at det har vært intern uro lenge i avdelingen, og en undersøkelse om arbeidsmiljøet tidligere i vinter viste at det er mer misnøye med ledelsen hos mediefag enn andre avdelinger ved Høgskulen i Volda.

Undersøkelsen ble omtalt av Khrono i mai, der det også kom frem at det er flere personkonflikter ved avdelingen og at de ansatte synes jobben påvirker helsa mer negativt enn andre ansatte ved Høgskulen.

Undersøkelsen - som var en såkalt ARK-undersøkelse - krever at det gjennomføres gruppearbeider. Ifølge Khrono var arbeidsmiljøet ved avdelingen så anstrengt at disse gruppearbeidene ble vanskelige å gjennomføre. 

Ifølge Møre-Nytt mangler en «en vesentlig del av de ansatte tillit til at den sittende dekan klarer å løse problemene knyttet til arbeidsmiljøet».

 

Tillitsvalgt: – Har lenge vært bekymret for arbeidsmiljøet

Erling Sivertsen, førsteamanuensis ved Høgskulen i Volda. Foto: HiVolda

Tillitsvalgt for de ansatte ved avdelingen for mediefag, Erling Sivertsen, bekrefter overfor Medier24 at de ikke har tillit til sittende dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

Han skriver videre i en e-post at de ikke har fått informasjon om hva som har utløst det ekstraordinære styremøtet.

– AMF har notert at det skal være et ekstraordinært styremøte ved HVO. Tilsatte og tillitsvalgte ved HVO har i lang tid påpekt at arbeidsmiljøet ved AMF har ikke vært som det bør være. Det er blitt kartlagt gjennom arbeidsmiljøundersøkelser i regi av ARK ved NTNU og gjennom oppfølgingskartlegging i regi av Stamina, skriver Sivertsen.

Og fortsetter: 

– Arbeidsmiljøet har vært styresak tidligere i vår ved HVO, og de tilsatte setter pris på at ledelsen ved HVO ved direktør Per Halse har tatt tak i saken og fremmer en handlingsplan i dagens styremøte. Denne avventer vi med spenning og ser fram til at den fremste medieutdanninga i Norge kommer på skinner slik at vi kan møte nye studenter i journalistikk, pr, animasjon, medieproduksjon i august med ny giv.

- Ønsker dere en ny dekan?

- Ja, svarer Sivertsen. 

Dagens styremøte er den tredje gangen i år hvor arbeidsmiljøet i avdelingen er et tema. Styret har hatt møter om dette både i mai og i juni. 

Medier24 har forsøkt å få en kommentar fra Audhild Gregoriusdotter Rotevatn mandag, uten hell.

Til toppen