Slik ser det ut når man forsøker å gå innpå en av Amedias nettaviser.
Slik ser det ut når man forsøker å gå innpå en av Amedias nettaviser. (Bilde: Faksimile)

Samtlige av Amedias nettaviser var nede i en drøy time. Feil hos leverandør lammet trafikken fullstendig

Konsernet hadde store tekniske problemer på morgenen tirsdag.

Tekniske problemer hos leverandøren Redpill Linpro har skapt hodebry for Amedias 65 avistitler på nett. Ingen av deres lesere har kunnet få tilgang på nettavisen i morgentimene tirsdag.

Alt fra Avisa Nordland til Arbeidets Rett, Drammens Tidende, Finnmarken, Fremover, Nordhordland, Nordlys og Oppland Arbeiderblad var nede, for å nevne noen få.

– Beklagelig

IT-direktør Terje Haug i Amedia bekrefter til Medier24 at de har hatt store tekniske problemer. Han sier det har vart en halvtime.

– Det har vært en utfordring for nettavisene våre i morges. Så langt vi vet er problemet hos leverandøren Redpill Linpro. Det skal være problemer med deres frontend-servere, sier han.

Konsernet venter nå på å få flere detaljer fra selskapet om hvordan og hvorfor det skjedde.

– Vi merker at nettavisene er nede på kundesenteret vårt. Folk ringer inn og lurer på hva som skjer. Jeg har ikke noe statistikk over hvor mange som har ringt inn, men vi merker pågangen. Det er beklagelig at det skjer og vi jobber nå med å få oversikt, sier han.

Like før klokken 11:00 begynte nettavisene å fungere igjen.

Nyhetsredaktør Morten Ulekleiv i Halden Arbeiderblad.
Nyhetsredaktør Morten Ulekleiv i Halden Arbeiderblad. Foto: Erik Waatland

Fått masse tilbakemeldinger

Ansvarlig redaktør Sigmund Kydland i Tønsbergs Blad sier de har merket stor pågang fra leserne.

– Dette er dessverre noe som kan skje og vi merket pågangen umiddelbart fra leserne våre. Vi kommuniserte med dem på Facebook og fortalte at vi det jobbes med saken. Vi har fått en god del tilbakemeldinger. Jeg vil tro vi var nede rundt en times tid, sier han.

Nyhetsredaktør Morten Ulekleiv i Halden Arbeiderblad forteller at de ikke har blitt nedringt av sinte kunder, men at de har vært uten mulighet til å oppdatere den siste drøye timen:

– Vi har merker det på den måten at haldenserne ikke har kunnet gå innpå nettavisene våre. Det er alltid kjedelig når det skjer, men heldigvis skjedde det ikke samtidig som en stor hendelse - da hadde det vært mer dramatisk.

- Redpill Linpro og Amedia har et samarbeid der vi gjør smidig utvikling med kontinuerlig utrulling av kode til produksjon. Feil finnes og rettes hele tiden, men sjelden med så store utslag som vi så i formiddag. Da ble det utløst en kræsjbug i software vi kjører i frontend av løsningen. Feilen ble raskt rullet tilbake, men følgefeil i data var cachet flere steder, og det måtte en del søking til før alle varianter var borte. Amedia, Redpill Linpro og tredjepartsleverandør jobbet samtidig sammen for å rette feilen, sier Margrethe Gleditsch, administrerende direktør i Redpill Linpro.

Til toppen