Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad fra Frp leser trafikkmeldinger i NRK radio.
Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad fra Frp leser trafikkmeldinger i NRK radio. (Foto: Merete Verstad / NRK)

Nei, du ser ikke syner! Frp-politikeren er «programleder» på radio for NRK: - Jeg får lese trafikk­meldinger, smiler Sivert Bjørnstad

- Men han får ikke lov til å jobbe som journalist da, ler distriktsredaktør Merete Verstad i NRK Trøndelag.

Hva? En Frp-politiker som programleder i NRK? Nei, det har ikke tørna for deg.

Der vi er mest vant til å se politikerne svare for seg i studio, er det nå Sivert Bjørnstad som styrer spakene på radio i NRK.

  • Se video nederst i saken

I alle fall i et svært begrenset segment. 

- Jeg får lese trafikkmeldinger, som var veldig moro. Selv om man er vant til å være på radio, så er det noe helt annet når du skal lese et upolitisk budskap. Det var rart, ler 27-åringen til Medier24.

Bakgrunnen for NRK-karrieren er at stortingsrepresentanten gikk ut på Facebook og spurte om bedrifter og organisasjoner ville ha han på sommerjobb.

En av de som svarte var distriktsredaktør Merete Verstad i NRK Trøndelag. Hun mente det ville være en ypperlig mulighet for politikeren å bli bedre kjent med statskanalen.

Dermed er Bjørnstad i «sommerjobb» i to dager.

 

Vant til små studio

Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad fra Frp sitter i finanskomiteen. Her sammen med programleder Pål Plassen i Norgesglasset på P1.
Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad fra Frp sitter i finanskomiteen. Her sammen med programleder Pål Plassen i Norgesglasset på P1. Foto: Merete Verstad / NRK

Frperen sitter i finanskomiteen på Stortinget og er med på å styre over den store pengesekken. I disse dager er han derimot i en litt annen rolle.

- Jeg er vant til å krype inn i et bittelite studio her for å delta i debatter, men nå ser jeg hvor mye annet de driver med, forteller han.

27-åringen har fått en omvisning i lokalene til NRK Trøndelag på Tyholt i Trondheim. Mediehuset produserer TV og radio for flere deler av NRK.

- De er en kjempestor aktør i Trøndelag og for folk flest, og dermed er de også viktige for meg som politiker. Jeg får nå anledning til å lære om hvordan man jobber i medienorge, som er veldig interessant for oss politikere å vite om.

- Hvordan er førsteinntrykket?

- Vi har gått runden her og jeg er veldig overrasket over for stor det er. Nå har vi vært innom nyhetsredaksjonen til distriktskontoret, jeg har lest trafikkmeldinger på radio og vi har besøkt Norgesglasset. Så har vi vært innom P3nyheter og jeg har vært gjest i «Norske tilstander» på P3, sier Bjørnstad, som også har vært med på et ledermøte for å høre om visjoner og planer for fremtiden.

 - Du har jo selv tatt til orde for at NRK ikke må bli større. Blir du uglesett i gangene?

- Haha, jeg har ikke inntrykk av det. Vi er nok klare over at vi har forskjellige roller. De har sin agenda og jeg har min. Noen ganger er vi enige og andre ganger ikke. Slik er det i et demokrati.

 

- Får ikke være journalist

Nyhetssjef Merete Verstad i NRK Trøndelag
Nyhetssjef Merete Verstad i NRK Trøndelag. Foto: NRK

Distriktsredaktør Merete Verstad har vært med politikeren rundt på huset i dag og skal det også i morgen.Hun mener det er viktig at politikerne får innsikt i jobben NRK gjør.

- Det er viktig for oss at han, som sitter i finanskomiteen, ser hvor mye som gjøres her på huset. Derfor er vi rundt og ser på produksjonene. Så får han prøve seg litt selv også, men han får ikke være journalist da. Men han fikk hjelpe til med å lese trafikkmeldinger.

Verstad forteller til Medier24 at Bjørnstad skal være med på morgensendingen til både NRK Trøndelag - og NRK P1+ onsdag. 

- Så blir det å se på noe utviklingsarbeid av nye programkonsepter. Så skal han få delta på en Newton-innspilling. 

- Er han flink på radio da?

 - Ja, veldig flinke til å lese opp trafikkmeldinger. En god radiostemme, ler hun.

Til toppen