Forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen under presentasjonen av boken "Forfalskningen - Politiets løgn i Treholt-saken" under en pressekonferanse på Litteraturhuset. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix .

Tidligere journalist Geir Selvik Malthe-Sørenssen er dømt til tre års fengsel

I tillegg må han betale nesten 7,7 millioner kroner i erstatning, ifølge Nettavisen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tidligere journalist Geir Selvik Malthe-Sørenssen (53) er i Oslo tingrett dømt til tre år i fengsel, ifølge Nettavisen. Fengselsstraffen er ett år mindre enn det aktor opprinnelig ba om. 

– Han er domfelt i tråd med sine erkjennelser. Tingretten har slått av en fjerdedel sammenlignet med aktors straffepåstand som var fire år, sier advokat Trygve Staff til Nettavisen.

Nettavisen skriver også at han i tillegg må han betale nesten 7,7 millioner kroner i erstatning. 

Da den tidligere journalisten møtte i retten fredag 25. mai, erkjente han straffeskyld på samtlige tiltalepunkter, ifølge NTB.

Vurderer å anke

Dommen er ikke rettskraftig og kan ankes til Borgarting lagmannsrett. Ifølge Staffs uttalelser til Nettavisen vurderer Malthe-Sørenssen å anke dommen.

– Han er i tenkeboksen og vurderer å anke for å få straffen ytterligere redusert, sier Staff til Nettavisen. 

I en reportasjeserie i VG ble det kjent at den tidligere journalisten hadde fabrikkert opplysninger i blant annet Treholt-saken.

NTB meldte tidligere i vår at Malthe-Sørenssen (53) blant annet var tiltalt for å ha svindlet til seg 6,7 millioner kroner ved sju anledninger mellom 2012 og 2015. Han var også tiltalt for fire tilfeller av dokumentforfalskning.

Medier24 kommer tilbake med mer. 

Powered by Labrador CMS