Forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen under presentasjonen av boken "Forfalskningen - Politiets løgn i Treholt-saken" under en pressekonferanse på Litteraturhuset. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix .
Forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen under presentasjonen av boken "Forfalskningen - Politiets løgn i Treholt-saken" under en pressekonferanse på Litteraturhuset. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix . (Foto: Terje Bendiksby / Scanpix)

Tidligere journalist Geir Selvik Malthe-Sørenssen er dømt til tre års fengsel

I tillegg må han betale nesten 7,7 millioner kroner i erstatning, ifølge Nettavisen.

  • Endret

Tidligere journalist Geir Selvik Malthe-Sørenssen (53) er i Oslo tingrett dømt til tre år i fengsel, ifølge Nettavisen. Fengselsstraffen er ett år mindre enn det aktor opprinnelig ba om. 

– Han er domfelt i tråd med sine erkjennelser. Tingretten har slått av en fjerdedel sammenlignet med aktors straffepåstand som var fire år, sier advokat Trygve Staff til Nettavisen.

Nettavisen skriver også at han i tillegg må han betale nesten 7,7 millioner kroner i erstatning. 

Da den tidligere journalisten møtte i retten fredag 25. mai, erkjente han straffeskyld på samtlige tiltalepunkter, ifølge NTB.

 

Vurderer å anke

Dommen er ikke rettskraftig og kan ankes til Borgarting lagmannsrett. Ifølge Staffs uttalelser til Nettavisen vurderer Malthe-Sørenssen å anke dommen.

– Han er i tenkeboksen og vurderer å anke for å få straffen ytterligere redusert, sier Staff til Nettavisen. 

I en reportasjeserie i VG ble det kjent at den tidligere journalisten hadde fabrikkert opplysninger i blant annet Treholt-saken.

NTB meldte tidligere i vår at Malthe-Sørenssen (53) blant annet var tiltalt for å ha svindlet til seg 6,7 millioner kroner ved sju anledninger mellom 2012 og 2015. Han var også tiltalt for fire tilfeller av dokumentforfalskning.

Medier24 kommer tilbake med mer. 

Til toppen