Kamera, Mac og kanskje en bil: Det er alt Simen Næss Hagen (26) trenger for å drive nettavisen parcferme.no.
Kamera, Mac og kanskje en bil: Det er alt Simen Næss Hagen (26) trenger for å drive nettavisen parcferme.no. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)

Nettavisgründer og bilsport­entusiast Simen Næss Hagen (26) girer opp: Parc Fermé inngår samarbeids­avtale med TV 2

Skal både levere innhold og kommentere på TV-sendinger.

Før sommeren i fjor skrev Medier24 om Simen Næss Hagens nye nettavis, som for litt siden fylte ett år. Og det går stadig bedre: I løpet av fjoråret var 150.000 unike brukere innom siden. 

Nå tar 26-åringen et nytt viktig steg, når han inngår samarbeidsavtale med TV 2, kan vi lese på parcferme.no

Journalist Simen Næss Hagen i intervju med verdensmester Sebastien Ogier fra Rally Sweden i 2017. Foto: Mats Slaastad Birkelund

Avtalen innebærer at TV 2 kan løfte og bruke sakene fra Parc Fermé, slik at de får flere lesere. Og ikke minst - Næss Hagen skal også bidra på skjermen, som kommmentator på de fleste rundene av Rally-VM i år. 

– Å kunne kommentere et mesterskap jeg har fulgt i mer enn 20 år, altså siden jeg så vidt kunne gå og prate, det er en stor mulighet for meg, sier Næss Hagen på egen nettside. 

TV 2 går nå inn i sin fjerde sesong på rad med TV-rettighetene for Rally-VM, også kjent som WRC. Og i et år hvor nordmannen Andreas Mikkelsen er en av de reelle kandidatene til å ta VM-gullet, noe ingen nordmann har gjort siden Petter Solberg i 2003, så ønsker TV 2 nå å styrke dekningen av både rally og annen bilsport. 

Og da er det naturlig å gjøre det gjennom et samarbeid, sier prosjektleder Ole Morten Myrmel TV 2 Sportskanalen: 

– Parc Fermé har i løpet av sitt første år etablert seg som er seriøs formidler av motorsport-innhold, herunder WRC-journalistikk. Med bakgrunn i TV 2s omorganisering og innstrammede ressurser, er det naturlig å se på eksterne innholdsleverandører. 

– Sterk motorsportkompetanse og et omfattende nettverk gjør Parc Fermé en spennende aktør på motorsport-feltet. Vi er derfor glade for å kommet til enighet med Parc Fermé om et innholdssamarbeid, sier Myrmel.

 
Til toppen