Martin Fossum er ansatt som ny kommunikasjonssjef i Barentssekretariatet.
Martin Fossum er ansatt som ny kommunikasjonssjef i Barentssekretariatet. (Bilde: Ragnhild Simenstad)

FOLK

New York-baserte Martin Fossum flytter hjem for å bli ny kommunikasjonssjef i Barentssekretariatet

Går fra jobben som kommunikasjonsrådgiver for det norske generalkonsultatet i New York.

Den tidligere journalisten og nå kommunikasjonsrådgiveren starter i ett års vikariat som kommunikasjonssjef i Barentssekretariatet.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med teamet i Barentssekretariatet. Det blir en stor overgang fra New York, men det er i kontrasten mye av tiltrekningen ligger, sier Fossum og fortsetter:

– I snart 25 år har denne organisasjonen jobbet for et godt naboskap mellom Norge og Russland, et viktig arbeid jeg håper å kunne bidra videre til i jubileumsåret som kommer. Det skal bli bra å komme hjem. 

Barentssekretariatet får hvert år 30 millioner kroner fra Utenriksdepartementet som skal fordeles til norsk-russiske samarbeidsprosjekter.

Der er jobben deres å forvalte prosjektmidlene fra UD på en god måte, samt at de skal virke som kompetansesenter på norsk-russiske forhold og gjøre kjent hvilke muligheter og utfordringer som finnes innenfor Barentssamarbeidet. 

– Tung og bred erfaring

Fossum er utdannet journalist fra HiOA og er statsviter fra Universitet i Oslo.

Han har journalistisk erfaring fra Aftenposten og Morgenbladet, og har de siste fem årene jobbet som kommunikasjonsrådgiver for det norske generalkonsulatet i New York.

– Vi ser fram til å få inn en dyktig kollega med tung og bred erfaring. Ikke minst er dette relevant i forhold til å utvikle vårt internasjonale omdømme, sier daglig leder Lars Georg Fordal i Barentssekretariatet og fortsetter:

– Samarbeidet med Russland i nord får allerede oppmerksomhet fra flere land. For eksempel inneholder aprilutgaven av det tyske samfunnsmagasinet Brand Eins et intervju med oss, og en journalist fra amerikanske Harper`s Magazine er på vei til Kirkenes for å skrive om Barentssekretariatet.

Til toppen