Administrerende dirktør i Mynewsdesk, Mattias Malmström og administrerende direktør i Mention, Matthieu Vaxelaire
Administrerende dirktør i Mynewsdesk, Mattias Malmström og administrerende direktør i Mention, Matthieu Vaxelaire (Foto: Mynewsdesk)

NHST-eide Mynewsdesk kjøper medie­overvåknings­tjenesten Mention

–Dette oppkjøpet styrker Mynewsdesks globale posisjon og legger grunnlaget for videre innovasjonsdrevet vekst, sier Andreas Emblem, styreleder i Mynewsdesk og konserndirektør i NHST.

Det melder selskapet i en pressemelding fredag ettermiddag.

Franske Mention er et sanntids overvåkningsverktøy for nett og sosiale medier og opplyser i meldingen at de har en kundebase på over 700 000 brukere i 125 land og 4000 kunder.

Kombinasjonen av de to skaper en ny global bransjeleder innen sanntids-overvåkning av nett og sosiale medier for små- og mellomstore bedrifter (SMB), heter det i meldingen.

Tilbake i 2015 kjøpte Mynewsdesk det norske medieovervåkningsselskapet Intermedium, og kunne med det legge til medieovervåkning til tjenestetilbudet.

Mentions spesialkompetanse på AI og datadrevet analyse skal styrke dette tilbudet ytterligere. NHST som eier Mynewsdesk ser også på oppkjøpet som et viktig steg for Mynewsdesks videre vekst, skriver de.

–Dette oppkjøpet styrker Mynewsdesks globale posisjon og legger grunnlaget for videre innovasjonsdrevet vekst. Det er et resultat av omfattende kartlegging av globale investeringsmuligheter, og reflekterer at B2B SaaS (software-as-a-service) er et strategisk vekstområde for gruppen, sier Andreas Emblem, styreleder i Mynewsdesk og konserndirektør i NHST.

– Oppkjøpet skaper en ny global bransjeleder som kan tilby det beste produktet for PR, markedsføring og kommunikasjon til små og mellomstore bedrifter. Mention ligger langt fremme med overvåkning, AI og datadrevet analyse, og har et førsteklasses produkt og teknisk kompetanse, sier Mattias Malmström, administrerende direktør i Mynewsdesk i meldinga.

Matthieu Vaxelaire, nåværende CEO i Mention, blir COO i det kombinerte selskapet, med ansvar for å lede integrasjonsarbeidet og drive innovasjon og ytterligere vekst. Mattias Malmström fortsetter som administrerende direktør.

Til toppen