Aksel Hennie, hovedrolleinnehaver i «Nobel».
Aksel Hennie, hovedrolleinnehaver i «Nobel». (Bilde: Erik Evjen)

«Nobel» fikk millionsuksess i Norge - nå kan mange millioner se den på Netflix

Ble sluppet på strømmetjenesten tirsdag.

  • Endret

Oslo (NTB): Millioner av TV-seere får tilgang til den norskproduserte tv-suksessen «Nobel» etter at den tirsdag ble sluppet på Netflix internasjonalt.

Den internasjonale strømmetjenesten Netflix slapp tirsdag samtlige åtte episoder av «Nobel – fred for enhver pris».

Dermed har millioner av seere tilgang til den norskproduserte (Monster) dramaserien med blant annet Aksel Hennie, Tuva Novotny og Anders Danielsen Lie i hovedrollene.

Serien var en seermagnet da den ble sendt på NRK i høst, og ble nylig kåret til Europas beste miniserie for TV da den vant den prestisjetunge Prix Europa i Berlin.

– At «Nobel» nå også har mulighet for å nå ut til et internasjonalt publikum er inspirerende. Det er en mulighet til å få spredd historien og eksponert våre talenter for enda flere mennesker, sier prosjektredaktør Tone C. Rønning i NRK Drama.

«Nobel» er et moderne krigsdrama om miljøet med norske spesialsoldater både på hjemmebane og i Afghanistan – i møte med det utenrikspolitiske spillet og miljøet i Oslo.

Selv om serien slippes på Netflix internasjonalt må seere i Frankrike, Benelux og Norden vente en liten stund til, da andre kringkastere slipper serien i disse territoriene noe senere.

For det norske publikummet er dramaserien fortsatt tilgjengelig på NRK TV.

 

Til toppen