VG Helg-redaktør Jane Throndsen og AD Simen Grytøyr hentet hjem gull i New York fredag kveld.
VG Helg-redaktør Jane Throndsen og AD Simen Grytøyr hentet hjem gull i New York fredag kveld.

Nok en pris til «Det hvite raseriet»: Fredag kveld fikk VG Helg gull i VM for avisdesign

Hentet hjem en av hovedprisene under Society for News Design sin prisutdeling i New York fredag kveld.

Throndsen og Grytøyr klar for feiring i New York.

Fredag kveld i New York, natt til lørdag norsk tid, var det tid for den årlige prisutdelingen i Society for News Design - ofte kalt VM i avisdesign. 

Der tok VG med seg hjem flere diplomer, og ikke minst: Et gull i klassen for spesialmagasiner.

Det gullet hentet VG Helg hjem i konkurranse med internasjonale mediehus som New York Times, Time og National Geographic. 

VG fikk gull for spesialutgaven av VG Helg fra 2017, kalt «Det hvite raseriet».

Forsiden til spesialmagasinet.

I over ett år reiste den prisbelønte fotografen Espen Rasmussen sammen med journalistene Ronny Berg og Stian Eienträger rundt i Europas for å dokumentere Europas høyreekstreme.

Art director Simen Grytøyr og Torfinn Weisser er blant Norges mest meritterte magasindesignere, og ifølge mediehuset satt de døgnet rundt i flere uker og skapte et magasindesign - godt som gull. 

Society of News Design:

SND kårer hvert år Best of News Design, der de samler bidrag fra hele verden til en konkurranse om hvem som lager best nyhetsdesign, både på trykte og digitale medier.

I år ble konkurransen gjennomført for 39. gang, og totalt 6000 bidrag ble sendt inn fra hele verden.

Blant andre gullvinnere på prisutdelingen var New York Times, Los Angeles Times, Zeit, Welt, Time Magazine.

Sammen med magasinredaktør Jane Throndsen dro Simen Grytøyr til New York for å hente gullet hjem. 

- Dette er lagets seier. For i VG Helg bidrar mange i de kreative prosessene, melder Throndsen fra USA.   

I tillegg til gullet fikk VG fem hederlige omtaler, inkludert en for redesignet av hovedavisen.

 

Se noen av bildene fra serien her, som Espen Rasmussen nylig ble kåret til Årets fotojournalist for: 

Fascister og nostalgikere gir fascist hilsen mot krypten til den italienske diktatoren Benito Mussolini. Flere hundre står i kø for å komme inn. De besøker graven i forbindelse med den årlige feiringen av "marsjen mot Roma", som ble gjennomført av Mussolini og hans National Fascist Party. Marsjen, som skjedde 22. til 29. oktober 1922, førte til at Mussolini tok makten i Italia. (Foto: Espen Rasmussen)
Medlemmer i den italienske fasistiske organisasjonen Lealtà e Azione (lojalitet og action) har samlet seg foran scenen hvor band spiller nasjonalistisk musikk. Hvert år treffes medlemmene for å feire sommeren og slutten på sesongen. Lealtà e Azione driver blant annet med matutdeling til italienere i Milano. Mange av gruppens medlemmer har tattoveringer som jernkors og SS-symboler, i tillegg til Hammerskin-tattoveringer. Sistnevnte er en nynazistisk gruppe som ble dannet i USA på 1980-tallet. (Foto: Espen Rasmussen)
Hundrevis av fascister har samlet seg utenfor gravstedet til den italienske diktatoren Mussolini i hans fødeby Predappio, Italia. 28. april 1945 ble diktatoren henrettet av partisanere etter at han forsøkte å flykte til Sveits. Kroppen til Mussolini og hans kone ble hengt fra en stolpe i Milano og gravlagt i en umerket grav. Fascister klarte senere å frakte likene til Predappio, hvor tilhengere flere ganger i året samler seg for å feire diktatoren. (Foto: Espen Rasmussen)
Gradestokken har krøpet under minus 30 og medlemmer i den høyreekstreme gruppen PPDM - Straight Edge Father Frost Mode - isbader i en park i Moskva, Russland. Grupperingen promoterer en sunn livsstil og sier selv de er motstandere av det moderne moralske forfallet i dagens samfunn. De er svært konservative og prioriterer kjernefamilien. Medlemmene er alle dekket av nazistiske tatoveringer som hakekors, SS-symboler, tyske soldater, Ku Klux Klan symboler og andre nazi symboler. (Foto: Espen Rasmussen)
Et knyttet teppe med hakekors ligger halvferdig over en stol hjemme hos 28 år gamle "Shadow" utenfor Moskva, Russland. Hun har selv laget teppet. Hun og forloveden "John Wagner" er med i den nasjonalsosialistiske og nazistiske gruppen KNS - Komitee for Nation and Freedom. - Det er holdningene mot immigranter og mot ikke-hvite mennesker som er det viktigste med nazismen for oss i dag. Vi kjemper som nasjonalister mot Putin og hans bande i regjeringen på grunn av den elendige økonomien i landet og hans støtte til immigranter som kommer hit fra alle tidligere Sovjet-land. Vi skal få Putin ut av makten. Etter at han er borte, vil vi bygge landet på nytt. forteller "John Wagner". (Foto: Espen Rasmussen)
Til toppen