NORDSJØ MEDIA vokser, og fusjonerer inn Avisen Agder i konsernet.
NORDSJØ MEDIA vokser, og fusjonerer inn Avisen Agder i konsernet. (Illustrasjonsfoto/faksimile: Nordsjø Media/Avisen Agder)

Nordsjøen vokser: Mediekonsernet i sørvest tar Avisen Agder inn i folden

Flekkefjord-avisa fusjoneres inn i Nordsjø Media AS.

Tirsdag ble det kent at Avisen Agder AS, som kommer ut i Flekkefjord, blir en del av konsernet Nordsjø Media. 

I en pressemelding heter det blant annet følgende:

Med forbehold om generalforsamlingenes godkjennelse blir Avisen Agder AS en del av mediekonsernet Nordsjø Media. Styrene i Avisen Agder Holding AS og Nordsjø Media AS er enige om å utvide og formalisere et allerede lengevarende samarbeid mellom Avisen Agder AS og de åtte andre avisene som eies av Nordsjø Media.

Nordsjø Media, med sete på Bryne, driver i dag åtte lokale mediehus, der Jærbladet (Bryne) og Dalane Tidende (Egersund) er de største. Agder blir dermed den tredje største avis i mediekonsernet som etter transaksjonen vil få en årlig omsetning på ca. 170 millioner kroner.

Nordsjø Media AS er et frittstående, privateid medieselskap som eier og utvikler lokalaviser på alle plattformer, papir og digitalt. Selskapet ble startet i 1994 som Jæren Avis AS i forbindelse med at Jærbladet den gang fikk nye eiere.

Styrelederne Reidar E. Stockfleth i Agder og Ivar Rusdal i Nordsjø Media er begge tilfredse med at Agder trer inn i Nordsjø Media. (Foto: Svein Løvland, Avisen Agder)
Styrelederne Reidar E. Stockfleth i Agder og Ivar Rusdal i Nordsjø Media er begge tilfredse med at Agder trer inn i Nordsjø Media. (Foto: Svein Løvland, Avisen Agder) Foto: Svein Løvland, Avisen Agder

Og Avisen Agders sine nåværende eiere blir med på eiersiden i sitt nye konsern:

– Avisen Agder er en solid mediebedrift med stor kompetanse og stabile eiere. Dagens aksjonærer fortsetter sitt eierskap gjennom Nordsjø Media, der Avisen Agder Holding AS får 18 prosent av aksjene, forteller styreleder Reidar Stockfleth i Agder til egen avis på avisensagder.no
Og den nye konstruksjonen er på mange måter «neste steg» at et eksisterende samarbeid.

I pressemeldingen heter det at Avisen Agder har i flere år hatt et nært samarbeid med avisene i Nordsjø Media, blant annet gjennom annonsesamkjøring, trykkerisamarbeid og innkjøpsordninger knyttet til teknisk utstyr.

- Både i lynne og kultur er aviskonsernet og Agder like – og begge parter er genuint opptatt av lokalavisens plass i nærmiljøet, heter det. 

- Utgangspunktet for den inngåtte avtalen har vært å sikre fortsatt satsing i det lokale avismarkedet, og samtidig utnytte hverandres kompetanse på en bedre måte, skriver partene videre.

Nordsjø Media vil etter Avisen Agders inntreden bestå av Jærbladet, Dalane Tidende, Strandbuen, Solabladet, Bygdebladet, Gjesdalbuen, Lyngdals Avis, Sandnesposten, i tillegg til annonsesamkjøring og Dalane Trykk – og Avisen Agder.

Til toppen