Sophie Elise, blogger.
Sophie Elise, blogger.

Norge eksporterer blogge-TV til Sverige

Sveriges «NRK» vil se hva Sophie Elise & co gjør.

Sveriges allmennkringkaster SVT har kjøpt rettighetene til TV 2 Bliss-«Bloggerne», opplyser TV2 i en pressemelding. 

Sophie Elise Isachsen har vært med i alle sesongene av serien, og har en del lesere i Sverige, ifølge tv-kanalen.

Hun gleder seg til reaksjonene fra den svenske fansen.

- Jeg er utrolig glad for at mine svenske lesere kan få se serien, jeg vet at mange norske jenter leser svenske blogger og blir inspirert, så kanskje vi kan kjøre litt fra begge sider nå. I tillegg har jeg svensk kjæreste og samboer, så tror moren og brødrene hans kommer til å følge spent med også, sier Sophie Elise.

Vegard Normann, er hjernen bak «Bloggerne». Han hadde i sin tid ideen til programmet, og er ansvarlig produsent for serien, som lages av Salto film og fjernsyn.

- Jeg ønsket å lage «Bloggerne» fordi jeg ble nysgjerrig på folkene bak bloggene og instagram-kontoene, og se om livet var like rosenrødt som det kunne se ut som. Det har vært spennende å caste så fargerike jenter til serien, og jeg synes vi har vært heldig som har fått lov å følge dem gjennom tykt og tynt, sier Normann i pressemeldingen.

- Serien har truffet de unge seerne veldig godt, og det er gøy å lese deres reaksjoner fra uke til uke. Jeg tror seerne liker serien fordi jentene tør å være seg selv og byr på sine store og små historier. Mange kjenner seg nok igjen i disse ganske så ulike jentene, forteller Normann.

TV-kameraene har helt siden vinteren 2013 fulgt de populære bloggerne. Den er nå i sin tredje sesong på TV 2 Bliss.

- Det er veldig gøy at SVT nå har kjøpt serien. I Sverige er blogging enda større enn i Norge, og det skal bli spennende å se hva de synes om de norske jentene. Sophie Elise er allerede kjent i den svenske blogg-verdenen, men jeg tror serien kan være med å å sette flere av de andre på kartet også, sier Normann.

«Bloggerne» ble nominert til Gullruten i kategorien «Beste nyskapning» i 2014. Den har gått på TV 2 Bliss alle sesongene, og er en av det mest sette underholdningsprogrammene på TV 2 Sumo, ifølge pressemeldingen.

Direktør for internasjonale programmer og sekundærkanaler i TV 2, Nina Lorgen Flemmen, gleder i meldingen seg over nyheten om at SVT nå skal sende «Bloggerne».

- Vi er stolte over at SVT har valgt å satse på «Bloggerne». Det viser at de følger med i tiden og at de forstår fascinasjonen for bloggerfenomenet, spesielt hos de yngre målgruppene, sier Flemmen.

Til toppen