Kjersti Flaa på jobb for TV 2 i 2016.
Kjersti Flaa på jobb for TV 2 i 2016. (Foto: TV 2)

Norsk journalist saksøker Hollywood-presseklubb: – Blir urettferdig behandlet

Kjersti Flaa er oppgitt over at hun ikke får bli medlem i organisasjonen  Hollywood Foreign Press Association (HFPA).

Organisasjonens arrangerer den prestisjetunge skuespiller-prisutdelingen Golden Globe, og medlemmene er blant dem som får stemme over hvem som får tildelt den prestisjetunge prisen.

Ifølge Flaa skal organisasjonen ha avslått søknaden hennes om medlemskap de to siste årene, uten å gi en begrunnelse for det.

– Kvalifiserte søkere til HFPA blir bokstavelig talt alltid avvist, fordi majoriteten av de 87 nåværende medlemmene ikke vil dele de enorme økonomiske fordelene de får som medlemmer, står det i søksmålet ifølge avisen New York Times.

Søksmålet hevder også at HFPAs medlemmer får enorme fordeler sammenlignet med dem som ikke er medlemmer, spesielt når skuespillerprisene skal deles ut, skriver avisen. 

 

– Bør bli behandlet profesjonelt  

Til VG, som var de første til å omtale saken i Norge utdyper hun bakgrunnen for søksmålet ytterligere. 

– Grunnen til at jeg gjør dette er ikke bare fordi jeg føler meg urettferdig behandlet. Jeg mener at alle journalister som bor og jobber her i underholdningsbransjen, og som søker seg inn i en journalistforening, bør bli behandlet på en profesjonell måte, sier hun. 

Den norske journalisten fra Bærum har tidligere jobbet for TV 2 i  God Morgen Norge, og for aviser som VG og Dagbladet. Nå jobber hun som frilansjournalist fra Los Angeles i California. 

 

Mener regelverket er for dårlig 

I søksmålet, som kan leses i sin helhet her, mener Flaa at HFPA gjør det for vanskelig for potensielle medlemmer å få søknaden sin godkjent.

– Det finnes ingen retningslinjer eller standarder for hvordan man oppfyller de subjektive delene i søknadsprosessen, skriver hun.

I tillegg reagerer Flaa på at det ikke gis en ankemulighet til dem som får søknaden sin avslått. 

– Avslåtte søkere har ingen rett til å kreve at søknaden blir behandlet rettferdig, eller å anke avslag som blir gitt av åpenbart dårlige og ulovlige grunner, står det i søksmålet. 

 

 

– Forsøk på å skremme oss

Ifølge Flaa skal organisasjonen ha avslått søknaden hennes om medlemskap de to siste årene, uten å gi en begrunnelse for det.

Organisasjonen virker fremdeles å stå hardt på sitt, til tross for søksmålet. 

Til nettstedet Deadline, sier de: 

– HFPA har ennå ikke fått se søksmålet, men det ser ut til å være på linje med Flaas pågående forsøk på å skremme HFPA, og å kreve at organisasjonen umiddelbart betaler henne, og gir henne medlemskap, før noen andre har fått sin søknad behandlet.

 

Til toppen