SKUP-styreleder Jan Gunnar Furuly.
SKUP-styreleder Jan Gunnar Furuly. (Bilde: )

- Norsk journalistikk har gått gjennom et av sine beste år på lenge

SKUP2015: Les mer og se bilder fra konferanse-åpning i Tønsberg.

Fredag åpnet SKUP-konferansen i Tønsberg, med 500 kritiske journalister til stede. Styreleder Jan Gunnar Furuly i Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse åpnet med et virkelighetsbilde, men like fullt optimisme og positive nyheter: 

- Gravende journalistikk har vært under vedvarende press. Redaksjoner har kuttet med 20 til 40 prosent over få år. Men på tross av dette har antall innsendte metoderapporter til SKUP aldri vært høyere, sa Furuly fra scenen.

Han la til:

- Norsk journalistikk har gått gjennom et av sine beste år på lengre. De største og beste sakene har hatt over en million lesere. Det viser at redaksjonene som satser på dette, kan få betaling for det. 

SKUP-deltakerne går i møte en helg fullstappet av kurs, foredrag og inspirerende fortellinger om hvordan avsløringer ble til.

De går også i møte en helg der de må vise ID hver gang de vil inn på hotellet, høye gjerder rundt hele bygningen - og et stort antall kraftig bevæpnet politi. Alt dette etter råd fra og i samråd med PST og lokalt politi: 

- Dette er dessverre den nye hverdagen, blir vi fortalt. Inngjerdingen og vaktholdet er et resultat av det generelle trusselbildet. Men det foreligger ingen konkrete trusler mot konferansen, understreket Furuly.

Og la til muntert:

- Men dette har en utilsiktet positivt effekt: De kommunale skjenkekontrollørene kommer ikke inn på hotellet!

Se muntre bilder fra konferansens første minutter - BILDESERIE:

[wzslider autoplay="true" interval="4000"]

Til toppen