Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen skal lede partilederdebattene på NRK1.

NRK flytter valgkampen ut av Oslo: Årets partilederdebatter blir i Arendal, Tromsø, Bergen og på en isbre 1011 meter over havet

Og de skal ledes av Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen. Sjekk resten av valgmenyen her.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK lanserte i dag programmet for høstens valgkamp, som starter for alvor med Arendalsuka over helga.

Mest oppmerksomhet får gjerne de tradisjonelle partilederdebattene som NRK i år flytter ut av hovedstaden - med Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen som programledere for alle fire.

Åpningdebatten er i Arendal 14. august, melder NRK. Duoen reiser fra Arendal til Hoven på 1011 meters høyde; her blir det debatt fra kanten av Jostedalsbreen 23. august. I Tromsø blir det statsministerduell 29. august og til slutt den tradisjonelle partilederdebatten 8. september i Bergen. Alle debattene sendes på NRK1.

Blant andre punkter på årets valgprogram kan nevnes NRKs faste valgstudio som fire dager i uka skal ta pulsen på valgkampen - med Ingerid Stenvold, Nina Owing og Gry Blekastad Almås. Dette studioet er ikke utenfor Oslo, men plassert rett utenfor Stortinget.

Fredrik Solvang har faktasjekket politikerne i prorammet Detektor, mens Atle Bjurstrøm og Live Nelvik skal prøve å få politikerne til å senke skuldrene med talkshowet Valgfri.

Men NRK skal også reise mer landet rundt i denne hovedstaden: Programmet Norge stemmer skal ta tempen på valgkampen fra nord til sør. Det blir åtte lokale folkemøter på NRK 2 og nrk.no fra 15. august og til 5. september. Og Verdens Rikeste Land med Tuva Fellman og Niklas Baarli reiser landet rundt på turné.

Med Faten tar valget skal Faten Mahdi Al-Hussaini også prøve å finne det partiet som passer best for henne - og kanskje andre unge.

  • PS! Selvsagt blir det også en omfattende dekning på radio, understreker NRK - med politikk i både Her og nå, Nyhetsmorgen og ikke minst Politisk valgkvarter hver morgen.
Powered by Labrador CMS