Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen skal lede partilederdebattene på NRK1.
Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen skal lede partilederdebattene på NRK1. (Bilde: Julia Naglestad / NRK)

NRK flytter valgkampen ut av Oslo: Årets partilederdebatter blir i Arendal, Tromsø, Bergen og på en isbre 1011 meter over havet

Og de skal ledes av Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen. Sjekk resten av valgmenyen her.

NRK lanserte i dag programmet for høstens valgkamp, som starter for alvor med Arendalsuka over helga.

Mest oppmerksomhet får gjerne de tradisjonelle partilederdebattene som NRK i år flytter ut av hovedstaden - med Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen som programledere for alle fire.

Åpningdebatten er i Arendal 14. august, melder NRK. Duoen reiser fra Arendal til Hoven på 1011 meters høyde; her blir det debatt fra kanten av Jostedalsbreen 23. august. I Tromsø blir det statsministerduell 29. august og til slutt den tradisjonelle partilederdebatten 8. september i Bergen. Alle debattene sendes på NRK1.

Blant andre punkter på årets valgprogram kan nevnes NRKs faste valgstudio som fire dager i uka skal ta pulsen på valgkampen - med Ingerid Stenvold, Nina Owing og Gry Blekastad Almås. Dette studioet er ikke utenfor Oslo, men plassert rett utenfor Stortinget.

Fredrik Solvang har faktasjekket politikerne i prorammet Detektor, mens Atle Bjurstrøm og Live Nelvik skal prøve å få politikerne til å senke skuldrene med talkshowet Valgfri.

Men NRK skal også reise mer landet rundt i denne hovedstaden: Programmet Norge stemmer skal ta tempen på valgkampen fra nord til sør. Det blir åtte lokale folkemøter på NRK 2 og nrk.no fra 15. august og til 5. september. Og Verdens Rikeste Land med Tuva Fellman og Niklas Baarli reiser landet rundt på turné.

Med Faten tar valget skal Faten Mahdi Al-Hussaini også prøve å finne det partiet som passer best for henne - og kanskje andre unge.

  • PS! Selvsagt blir det også en omfattende dekning på radio, understreker NRK - med politikk i både Her og nå, Nyhetsmorgen og ikke minst Politisk valgkvarter hver morgen.
Til toppen