Det svarte flagget, en podkast om hjemvendte IS-krigere.

NRK kommer med podkast om hjemvendte IS-krigere

– Jeg håper disse historiene kan bidra til at folk kan forstå litt mer av hva som skjedde og hvem disse menneskene er, sier Joachim Førsund.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I podkasten «Det svarte flagget» har journalist Joachim Førsund besøkt tre terrordømte nordmenn som soner i norske fengsler. I podkasten lar han dem snakke åpent om sine opphold hos IS i Syria. 

– Det siste året har jeg kjørt fra fengsel til fengsel og snakket med terrordømte, og i time etter time har de forsøkt å forklare meg hvorfor de dro og hva de foretok seg i Syria. Jeg håper disse historiene kan bidra til at folk kan forstå litt mer av hva som skjedde og hvem disse menneskene er, sier Joachim Førsund i en melding.

Førsund står også bak podkaster som «Koht vil leve». 

Det journalisten virkelig vil vite er hvorfor. Han spør: Hvorfor i all verden forlot de Norge til fordel for den bestialske krigen i Syria? 

Prosjektredaktør i NRK, Anne Kvadsheim, understreker at de ikke ønsker å bagatellisere intervjuobjektenes handlinger, men at de mener dette er viktige historier, som må fortelles. 

 –  Vi ønsker ikke på noen som helst måte å bagatellisere. IS-soldatenes herjinger i Syria er umenneskelige og hjerteløse. Vi prøver å forstå. Kun gjennom å høre dem snakke kan vi få kunnskap om hvordan unge mennesker blir radikalisert. Hva kan vi lære? De skal tilbake til samfunnet, som din og min nabo, sier prosjektredaktør i NRK, Anne Kvadsheim i meldingen. 

Første episode publiseres hos NRK tirsdag 24. september. 

Powered by Labrador CMS