Jon Espen Lohne får nye oppgaver i NRK.
Jon Espen Lohne får nye oppgaver i NRK. (Bilde: Anne Liv Ekroll, NRK)

FOLK

NRKs finansdirektør får ny jobb: Jon Espen Lohne skal lede jakten på nytt hovedkontor

Kringkastingen har vedtatt å flytte fra Marienlyst - men vet ikke til hvor, eller hva dagens eiendom er verdt. Det prosjektet skal Lohne nå lede.

NRKs økonomi- og finansdirektør Jon Espen Lohne går over i stilling som direktør for ny lokalisering av kringkastingen.

Det melder NRK selv på nett tirsdag.

Lohne starter i den nye stillingen senest 1. september 2017.

I februar 2016 fikk kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen styrets tilslutning til å fortsette arbeidet med å vurdere mulighetene for et nytt hovedkontor, og det er denne prosessen Lohne nå skal lede videre.

NRK skriver om prosjektet:

- Forutsetningen for en eventuell flytting fra Marienlyst er at et salg av eiendommen kan finansiere et nytt NRK-bygg. I februar 2018 skal NRK legge fram et beslutningsgrunnlag for styret. Dette vil blant annet inneholde en foreslått plan for viderutvikling av Marienlyst og en verdivurdering.

Fra og med høsten 2017 skal det som har fått navnet «prosjekt Marienlyst» altså ledes av Jon Espen Lohne. Han slutter dermed i stillingen som økonomi- og finansdirektør.

- Det er nødvendig å tilføre prosjektet mer ressurser for å holde planen om at vi skal legge fram et beslutningsgrunnlag for styret i februar 2018, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

- Jeg mener at det er helt nødvendig for NRK å komme over i et nytt bygg dersom vi også fremover skal lykkes med oppdraget vårt. Vi trenger et bygg der vi kan utvikle organisasjonen, ta i bruk ny teknologi og jobbe på tvers. Derfor er jeg glad for at Jon Espen har takket ja til å lede dette arbeidet, fortsetter NRK-sjefen.

Jon Espen Lohne har til sammen vært sju år i NRKs toppledelse. Nå ser han fram til å lede mediehusets vei bort fra Marienlyst:

- Jeg er veldig motivert for å gå i gang med det jeg mener blir et av de viktigste prosjektene for NRK de nærmeste årene. Ny infrastruktur blir mer og mer avgjørende for NRK fremover. Vi trenger nye lokaler som er tilpasset til det NRK er i dag og det vi skal være i morgen, sier Lohne.

Stillingen som økonomi- og finansdirektør i NRK blir utlyst i løpet av kort tid, opplyses det.

 

Til toppen