NTB og Enetpulse har inngått avtale om formidling av internasjonale sportsdata: - Mulighetene blir enorme, sier NTB

NTB og Enetpulse har inngått avtale om formidling av internasjonale sportsdata: - Mulighetene blir enorme, sier NTB

- Med denne agentavtalen tar vi vårt tilbud til et nytt nivå, sier Tina Mari Flem i en pressemelding.

NTB har nå inngått en ny avtale med selskapet Enetpulse, som leverer live-data fra ulike store sportsarrangementer rundt om i verden, skriver de i en pressemelding. 

I meldingen sier NTB at de de siste årene har møtt ønsker fra kunder om muligheten til å også hente ut livedata fra internasjonale mesterskap og vinteridrett.

Det er dette de nå har inngått avtale for å finne en løsning på. 

- Med den nye agentavtalen gleder vi oss veldig til å se på hva vi kan gjøre for å forvalte dataene på best mulig måte. Mulighetene blir enorme, sier Terje Alstad, sportsdatasjef i NTB.

Agentavtalen er danske Enetpulse sin første av sitt slag i Norden og trer i kraft i januar 2019, ifølge pressemeldingen. 

 

- Fordeler for alle parter

NTB har ifølge meldingen eksisternde avtaler med flere norske idrettsforbundene om formidling av dataene deres, men har frem til nå ikke hatt en internasjonal leverandør.

Tina Mari Flem sier i meldingen at denne avtalen kommer til å løfte sportstilbudet fra NTB til et nytt nivå. 

- Det er nærmest slutt på den tiden du blar opp i sportsbørsen i papiravisen og sjekker gårsdagens resultater. Nå er det inn på nett, helst under eller gjerne minutter etter kampen er ferdigspilt eller løpet er gjennomført. Dette stiller store krav til oss som leverandør av sportsdata, både når det kommer til leveransetempo og bredde i idretter. Med denne agentavtalen tar vi vårt tilbud til et nytt nivå, sier direktør for oppdrag og tjenester, Tina Mari Flem i meldingen. 

Hun mener det vil gi fordeler for alle parter involvert i prosjektet. 

- Gjennom å satse sammen står vi mye sterkere i Norge. Kunden får én leverandør å forholde seg til, norsk kundeservice og etterhvert også ett datavarehus å hente sportsdata fra. Dette gir fordeler for alle parter, sier Flem.  

 

Inngår avtalen med stolthet

Simon Skarsholm er administrerende direktør i Enetpulse Danmark. Han er  veldig fornøyd med å ha fått dette samarbeidet på plass. 

- Det er med stor stolthet at Enetpulse med denne avtalen utvider vårt samarbeid med NTB i Norge. Enetpulse har gjennom mange år hatt gode direkte relasjoner med flere norske medier. Gjennom avtalen med NTB har vi fått en dedikert lokal partner og dermed ennå større gjennomslagskraft i det norske mediemarkedet, sier han.

Avtalen trer i kraft i januar 2019. NTB får samtidig skryt i meldingen for å ha funnet en tidsriktig måte å formidle sportsdata på. 

- NTB har funnet formelen på å formidle sportsdata på en tidsriktig måte og har store visjoner for fremtiden. Enetpulse er med denne avtalen en del av denne visjonen og vi kan med vår internasjonale erfaring bidra inn til de produktene, sier Skarsholm i meldingen. 

Til toppen