Aftenposten Junior fikk onsdag kveld NTBs språkpris.
Aftenposten Junior fikk onsdag kveld NTBs språkpris. (Foto: Gard L. Michalsen)

NTBs språkpris til Aftenposten Junior - for å skrive enkelt, klart og presist

- Veldig stas å motta en så gjev språkpris, sier redaktør Guri Leydell Skedsmo.

  • Endret

Oslo (NTB): Redaksjonen i Aftenposten Junior ble onsdag tildelt NTBs språkpris for 2015.

NTBs språkpris gis til journalister og andre aktører som markerer seg med et særlig godt skriftlig språk i mediene.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at barns språkforståelse utvides og utvikles på en veldig god måte gjennom presise og enkle forklaringer og faktabokser.

«Integreringen av tekst, bilder og illustrasjoner er i tillegg meget godt gjennomarbeidet. Voksenjournalistikken kan med fordel se til årets prisvinnere og lære av dem. Det er lett å forstå hvorfor de opplever suksess», skriver juryen i sin begrunnelse.

Redaktør i Aftenposten Junior, Guri Leyell Skedsmo sier det er krevende å forklare kompliserte nyheter på en klar og presis måte, uten å miste viktige nyanser.

– Vi jobber hardt med språket i nyhetsformidlingen vår, og vi synes det er veldig stas å motta en så gjev språkpris. Juryen har sett hvor mye arbeid som ligger bak og har med denne prisen gitt oss en fantastisk anerkjennelse, sier Leyell Skedsmo.

Pål Bjerketvedt, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, sier redaksjonen i Aftenposten Junior har utviklet et eget klarspråk som bygger på det originale nyhetsspråket, men i en form som gjør det enklere å forstå innhold og sammenheng i sakene.

– En banebrytende, inspirerende og verdig vinner av NTBs språkpris, sier Bjerketvedt.

 

LES OGSÅ.

 

Se videoklipp fra prisutdelingen:

 

Til toppen