Ny Tid-redaktør Truls Lie.
Ny Tid-redaktør Truls Lie. (Bilde: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix)

Ny Tid-redaktør Truls Lie har tro på framtiden, men må få tilbake gamle abonnenter. Friske penger fra eier kan også sikre avisa

Konspirasjonsteorier sendte Ny Tid ut på egne jaktmarker igjen. Nå vurderer styreleder og medeier Trygve Natvig å spytte inn mer penger av egen lomme.

Redaktør Truls Lie i Ny Tid er optimistisk - og sier de har økonomiske krefter i ryggen som ønsker å holde dem gående, etter at Klassekampen avsluttet samarbeidet.

Men redaktør Truls Lie sier til nettopp Klassekampen at de har en jobb å gjøre.

– Blant annet må vi sørge for å få tilbake 500 tidligere abonnenter som vi nå i realiteten har mistet. Får vi ikke dette til, vil vi ikke gå i balanse, sier Lie til avisen.

Dette er abonnenter som fikk Ny Tid gratis gjennom å abonnere på Klassekampen, i tråd med avisenes fellesavtale fra 2015.

Ny Tid er ikke en del av de offisielle opplagstallene, men ble opplyst å ha rundt 2000 abonnenter før avtalen med Klassekampen for noen år siden.

Men gamle penger kan også sikre den historiske avisen:

Styreleder og medeier i avisa, Trygve Natvig, spyttet i fjor inn 800.000 kroner av egen lomme. Han eier også 1,78 prosent av familiebedriften Glava, som etter planen skal selges. Salgssummen, ifølge Dagens Næringsliv, kan ligge på rundt 2,5 milliarder kroner og vil gi Natvig flere titalls millioner på konto.

Natvig vil ikke bekrefte hvor mye han vil sitte igjen med, men sier han ikke er fremmed for å hjelpe tidsskriftet ut av den økonomiske klemmen.

– Ja, det er absolutt en mulighet, noe jeg også har sagt til Lie tidligere, sier han.

Regnskapet for 2016 viser at avisen befinner seg i en sårbar posisjon. Driftsinntektene har nesten blitt halvert de siste fem årene, og endte i fjor på 3,4 millioner kroner.

Underskuddet ble en halv million kroner, og egenkapitalen er bunnskrapt.

Fredag forrige uke ble det kjent at Klassekampen sier opp distribusjonsavtalen med Ny Tid. Dette skjer på bakgrunn av omstridte artikler publisert av tidsskriftet.

Til toppen