Jon Favreau, Jon Lovett og Tommy Vietor i Pod Save America kommer til Norge.
Jon Favreau, Jon Lovett og Tommy Vietor i Pod Save America kommer til Norge. (Bilde: Pod Save America)

Obama-skribentene skapte den verdenskjente podkasten «Pod Save America». Nå kommer de til Norge for å spille inn ny episode

Jon Favreau (36), Jon Lovett (35) og Tommy Vietor (37) har alle jobbet tett på makten i Det hvite hus. Nå er det klart at de skal underholde og opplyse på NHOs årskonferanse.

NHO har invitert Jon Favreau og resten av Pod Save America til Norge 9. og 10. januar. Der skal de både spille inn en utgave av podkasten, men også holde et foredrag.

Kommunikasjonsdirektør Peter Markovski i NHO.
Kommunikasjonsdirektør Peter Markovski i NHO. Foto: Moment Studio / NHO

Dette blir første gang at skaperne bak den verdenskjente podkasten gjør en episode utenfor USA. Det får kommunikasjonsdirektør Peter Markovski i NHO til å glede seg spesielt:

– De i Norge som har hørt om denne gjengen, kjenner dem først og fremst fra podkastene deres. Min kollega Øyvind, Kristin Skogen Lunds taleskriver og USA-nerd, hadde ideen om at vi også kunne legge til rette for at deres første podkast-innspilling noensinne utenfor USA burde skje nettopp i Norge. Vi synes det er utrolig kult at de sa ja!

Podkasten er en av de mest populære i USA og drives av relativt unge folk med innsikt. Der snakker de om alt fra Trump til amerikansk politikk, journalistikk og samfunn.

Til Norge kommer:

  • Jon Favreau (36) som var bare 24 år gammel da han ble taleskriver for Obama. I 2009 ble han presidentens sjefstaleskriver.
  • Jon Lovett (35) har vært taleskriver for både Hillary Clinton og Obama, og skrev dessuten flesteparten av Obamas vitser til Det Hvite Hus' korrespondentmiddager. 
  • Tommy Vietor (37) har blant annet vært Obamas talsmann på sikkerhetspolitikk fra 2011 til 2013.

Markovski forteller at NHOs Årskonferanse 2018 skal handle om verdien av arbeid - for samfunnet, bedrifter og enkeltmennesker og at:

– Denne gjengen har vært på innsiden av amerikansk og internasjonal politikk i lang tid. I fjor kommenterte de et presidentvalg som blant annet ble avgjort av den store gruppen med velgere som enten ikke har jobb eller ikke har fått tatt del i USAs velstandsutvikling de siste tiårene. Det er en veldig tydelig illustrasjon på nettopp verdien av arbeid, og er hovedgrunnen til at NHO har invitert dem til Norge og konferansen vår.

Til toppen