Øyulf Hjertenes, sjefredaktør i Bergens Tidende.
Øyulf Hjertenes, sjefredaktør i Bergens Tidende. (Foto: Ole Gunnar Onsøien)

Øyulf Hjertenes er ferdig som ansvarlig redaktør i Bergens Tidende

Frøy Gudbrandsen, som i dag er politisk redaktør i BT, blir konstituert sjefredaktør.

Øyulf Hjertenes har vært sjefredaktør i Bergens Tidende siden 2015, men nå takker han for seg.

Hjertenes går inn i en helt ny rolle som direktør i Schibsted Kyst, som består av Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Vestnytt, Askøyværingen, Bygdanytt og Strilen. Han blir også styreleder i BT og Stavanger Aftenblad, skriver BT selv. 

Bakgrunnen for opprettelsen av Schibsted Kyst er ifølge en pressemelding fra konsernet at de nå «styrker satsingen på mediehusene på Vestlandet, og legger til rette for enda tettere samarbeid. Målet er å skape digitalt bærekraftige mediehus». 

– Jeg skal bytte jobb, men fremdeles være opptatt av det samme. Min motivasjon er å bygge bærekraftige digitale mediehus på Vestlandet. Det er viktig, både for Vestlandet, og for det norske demokratiet, sier han til egen avis.

Politisk redaktør i Bergens Tidende, Frøy Gudbrandsen.
Politisk redaktør i Bergens Tidende, Frøy Gudbrandsen. Foto: Ole Alexander Saue

Frøy Gudbrandsen, som i dag er politisk redaktør i BT, blir konstituert sjefredaktør.

Schibsted News Medias Siv Juvik Tveitnes sier i en pressemelding at dette er en viktig satsning for Schibsted.

– Skal mediehusene fortsette å oppfylle sin demokratiske funksjon, også i fremtiden, er vi nødt til å trappe opp innsatsen ytterligere for å skape nye digitale inntekter, skriver Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for Schibsteds nyhetsmedier i en pressemelding. 

I pressemeldingen står det at det også skal rekrutteres en ny daglig leder for Schibsted Kyst, som skal ha base i  Stavanger, «og tar over det administrative og kommersielle ansvaret som sjefredaktørene i BT og Stavanger Aftenblad har i dag, slik at de først og fremst kan konsentrere seg om journalistikken og redaksjonen», som det står i meldingen. 

Verken Hjertenes eller Gudbrandsen har så langt ikke besvart Medier24s henvendelser om denne saken.

Til toppen