Per Sandberg (Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix)
Per Sandberg (Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix) (Foto: Carina Johansen / Scanpix)

Per Sandberg sendte SMS med «Karma vil bite dere bak, vær trygg» til Fiskeribladet-redaktøren midt på natta

- Det var litt snodig å få den meldingen natt til lørdag, sier Fiskeribladet-redaktør Øystein Hage til Medier24. 

«Karma vil bite dere bak, vær trygg», sto det i en tekstmelding fra fiskeriminister Per Sandberg (Frp) til Fiskeribladets redaktør Øystein Hage natt til lørdag.

Bladet omtalte selv saken tirsdag. Til Medier24 sier Hage at han synes meldingen er ganske snodig. 

- Det var litt snodig å få den meldingen natt til lørdag noen timer etter at jeg hadde lagt meg, sier Hage til Medier24. 

 

Utgangspunktet for spørsmålet var om Per Sandberg hadde hatt med seg sin private telefon på en utenlandsreise til Russland, som en oppfølging til Dagens Næringsliv sin sak om at han hadde hatt den med til Kina

- Han har ikke villet svare oss i det hele tatt på spørsmål i denne saken, og vi ser på dette som en litt underlig respons. Vi var litt i stuss om vi skulle publisere dette i det hele tatt, men fant ut at det var riktig å publisere, og mener at det viser litt av dømmekraften til statsråden, sier Hage. 

 

Sandberg: - Et uttrykk for frustrasjon

Sandberg har henvist Fiskeribladets spørsmål i saken til Nærings- og fiskeridepartementet, hvor kommunikasjonssjef Martine Røiseland svarer følgende på vegne av Sandberg:

– Dette var aldri ment som en trussel, men uttrykk for min frustrasjon.

Erna Solberg har fått saken presentert, men har ikke vært tilgjengelig for å kommentere saken, ifølge Fiskeribladets egen sak. 

 

- Helt uholdbart

Generalsekretær Arne Jensen i Redaktørforeningen sier han ikke kan vurdere det konkrete uttrykket, men er likevel helt klar:

– Helt uholdbart at en statsråd skriver noe som kan oppfattes som truende, sier han til Fiskeribladet.

Jensen sier til Fiskeribladet at det er opp til hver enkelt redaktør å vurdere hvorvidt trusler skal politianmeldes, og hva som i hvert enkelt tilfelle defineres som en trussel og ikke. 

- Jeg kan ikke vurdere uttrykket «Karma vil bite dere bak, vær trygg». Det kan karakteriseres som en trussel. Uansett er det helt uholdbart at en statsråd skriver noe som kan oppfattes som truende. Han bør ikke gjøre slikt, han bør anerkjenne pressens rolle, tross at det kan være ubehagelig og oppfattes som urettferdig. Han kan heller tilbakevise påstander i det åpne rom, det har han fått alle muligheter til. Han bør ikke sende en slik melding, sier Jensen til Fiskeribladet Fiskaren. 

 

- Et anstrengt forhold til pressen

ØYSTEIN HAGE, redaktør i dagens FiskeribladetFiskaren.
ØYSTEIN HAGE, redaktør i dagens FiskeribladetFiskaren.

Redaktør Hage sier at han mener dette viser at Sandberg har et anstrengt forhold til pressen. 

- Jeg tror han har et anstrengt forhold til pressen. Han har vært umulig å få fatt i, stiller ikke opp til intervju, og svarer kun på skriftlige spørsmål, sier Hage. 

Når det kommer til saken de opprinnelig lurte på, fikk Fiskeribladet bekreftet at Sandberg ikke hadde med seg sin private telefon til Russland. 

- Vi fikk senere vite at han ikke hadde den med, så han kunne bare ha svart et enkelt «nei» på spørsmålet vårt, sier Hage. 

Til toppen