Faksimile fra moss-avis.no.
Faksimile fra moss-avis.no.

PFU: Anklaget for skittent spill og slag uten samtidig tilsvar

Ampert lokaloppgjør til behandling i PFU.

Torsdag 18. desember er det tid for siste møte i PFU, med 13 saker til behandling. En av disse sakene dreier seg om et pressefaglig oppgjør etter en lokal fotballkamp våren 2014.

Moss Avis omtalte i april 4. divisjonskampen mellom Tronvik og Borgar, som endte med seier 3-1 til Borgar. Omtalen kan du forøvrig fortsatt lese her på moss-avis.no.

Nå skal PFU behandle en klage fra en av de omtalte spillerne, som mener seg utsatt for usaklig omtale og manglende mulighet for samtidig imøtegåelse.

- Journalisten kommer med flere anklager mot meg som er rene faktafeil. Blant annet hevder han at jeg oppførte meg ufint og drev med skittent spill. Jeg reagerer på at en journalist hevder jeg skal ha slått en motspiller, og legger ved et stort bilde av en mann som blør, skriver Borgar-spilleren Morten Solberg Møller i klagen.

«Ble regelrett slått ned»

I Moss Avis sitt referat fra kampen står blant annet følgende å lese:

Men alt var ikke på plussiden. Eivind Arnesen måtte ut med det som virket å være en lyskestrekk, og Svein Gåsbakk ble regelrett slått ned før han måtte forlate banen.

Likevel forløp kampen uten at noen ble utvist. Dommeren la lista høyt, men fikk ikke med seg alt som skjedde på banen. Borgars Morten Møller burde aldri fått fullføre kampen og drev med skittent spill hele veien, enten det var i form av stygt spill eller forsøk på å filme seg til frispark. At den ufine spillestilen ble forsvart av lagets trener gjorde ikke inntrykket av gjestene bedre.

– Det svartnet for meg. Han langet jo ut armen og slo meg rett ned, forteller Tronvik-backen.

At dommeren lot spillet fortsette med Gåsbakk liggende igjen med hodeskade hjalp heller ikke. Innlegget endte i Borgars 2-1-scoring. Kort tid før fikk både Gåsbakk og Møller gult kort etter en duell langt over det tillatte. Det burde vært Borgar-spissens siste involvering i den kampen.

– Han slår meg rett i tinningen og da ble det stjerneklart. Nesten bra at jeg ikke kunne fortsette, for da var jeg sint, smiler hardhausen, som også hadde et ublidt møte med stolpen etter en dødball.

Takket nei til tilsvar

I PFUs forberedense saksbehandling kommer det fram at Morten Solberg Møller ble tilbudt å kommentere saken neste dag, men takket nei til dette da han ikke fikk anledning til samtidig imøtegåelse.

Moss Avis svarer på PFU-klagen med at «omtalen om skittent spill ikke er en faktaframstilling, men en subjektiv mening fra journalistens side».

Og beskriver slaget slik:

- Det er normal fotballsjargong å beskrive slike episoder som slag, og et fotballkyndig publikum vil forstå at det ikke er snakk om et slag i voldelig forstand.

PFU behandler altså klagen torsdag 18. desember. Les sammendrag av klagesaken her: http://presse.no/wp-content/uploads/2014/12/14-276-Moss-Avis.pdf

Til toppen