Kristiansand politihus og tingrett under rettssaken etter dobbeltdrap i Kristiansand desember 2016.
Kristiansand politihus og tingrett under rettssaken etter dobbeltdrap i Kristiansand desember 2016. (Bilde: Schrøder, Tor Erik)

Politiet ber Spesialenheten etterforske lekkasjer til mediene i drapssak. Skal finne kilde etter avsløringer

Agder-politiet har gått til det uvanlige skrittet å be Spesialenheten etterforske om politiet har lekket opplysninger fra dobbeltdrapsetterforskning.

Kort tid før rettssaken mot en dobbeltdrapstiltalt 16-åring publiserte flere medier detaljerte opplysninger fra avhørene med gutten.

Politiet vil nå finne ut om lekkasjene kom fra egne rekker, melder NRK.

– Vi skal undersøke om politifolk har brutt taushetsplikten, sier kriminalsjef Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt.

Han ledet etterforskningen og var den som skulle uttale seg til mediene. Han unnlot bevisst å dele detaljer han mente hører hjemme i rettssaken. Likevel dukket altså detaljer fra avhørene opp i mediene.

– Da er det grunn til å tro at det kan komme fra politiet, sier Kaddeberg Skaar. Selv om opplysningen ikke skadet etterforskningen, mener han det er viktig å undersøke om politiet lekker.

Andre potensielle kilder er forsvarere, bistandsadvokater og pårørende, som alle har tilgang på saksdokumentene. Advokatene og politiet har taushetsplikt, men det har ikke de pårørende.

Spesialenheten bekrefter å ha mottatt anmeldelsen, men har foreløpig ikke avgjort om saken blir etterforsket.

Til toppen