Redaktør og daglig leder Kjetil Kolsrud i Rett24.no
Redaktør og daglig leder Kjetil Kolsrud i Rett24.no (Foto: Erik Waatland)

Rett24-redaktør fikk ved en feil tilsendt dokumenter i straffesak fra politiet

Bransjenettstedet Rett24 fikk ved en glipp tilsendt alle dokumentene i en straffesak. Trolig skjedde det på grunn av inntasting av feil organisasjonsnummer.

Rett 24-redaksjonen fikk via Altinn tilsendt 119 sider med avhør, åstedsbilder og rapporter.

– Jeg må innrømme at jeg er sjokkert, sier forsvareren i saken, advokat Trond Eirik Aansløkken.

Til Medier24 forteller redaktør Kjetil Kolsrud i Rett24 at han skvatt da han så at han hadde fått saksdokumenter på Altinn. 

– Jeg trodde jeg var sikta eller anmeldt. Jeg hadde ikke anelse om hva det var, for jeg har aldri fått noe sånt fra politiet før. 

Redaktøren åpna så dokumentene umiddelbart for å se hva de gjaldt. De var ikke relevant for ham, så vidt han kunne se. 

– Jeg skjønte ingen ting. Jeg kontaktet advokaten som var oppgitt i toppen av brevet, og det er ikke noe underdrivelse at han skvatt. Han ringte politiet og fikk forklaringen på hva som hadde skjedd, sier Kolsrud. 

Nettstedet har forsøkt å kartlegge hva som har skjedd og kommet til at feilen oppsto fordi den aktuelle advokaten nylig har etablert et nytt firma. Dette var omtalt i nytt om navn-spalten, noe som dukker opp i første Google-treff. Politiet skal ha trodd at advokatens organisasjonsnummer var det som sto oppført nederst på siden, men dette viste seg å være Rett24s organisasjonsnummer.

– Det er manuelle rutiner for utsending av saksdokumenter, og her har det dessverre skjedd en menneskelig feil. Det skal selvsagt ikke skje, og vi beklager overfor alle parter i saken, skriver kommunikasjonsavdelingen i Oslo politidistrikt i en epost.

Politiet vil se på hvordan rutinene kan strammes inn for å hindre at dette skjer igjen.

Redaktør Kolsrud forteller at han ikke kommer til å gjøre noe journalistikk på innholdet i saksdokumentene. 

– Det ville ikke vært rettmessig. Og det er ikke relevant for mine lesere. Men det kunne satt meg i en skvis, og jeg er glad for at det ikke er en sak vi ville dekket normalt, sier han. 

Til toppen