Prins Harry går sterkt ut mot omtalen av hans nye kjæreste Meghan Markle, og minner i en sjelden uttalelse om at "Dette er ikke et spill, det er hennes liv og hans".
Prins Harry går sterkt ut mot omtalen av hans nye kjæreste Meghan Markle, og minner i en sjelden uttalelse om at "Dette er ikke et spill, det er hennes liv og hans". (Foto: Reuters)

Prince Harry med bredside mot pressen: Fordømmer hvordan hans nye kjæreste er blitt utsatt for «en bølge av misbruk og trakassering»

Mener kjæresten Meghan Markle blir dårlig behandlet i spaltene.

  • Endret
Oslo (NTB): Det er den britiske prinsens pressesekretær som har ført i pennen det som karakteriseres som en svært uvanlig uttalelse , publisert på den britiske kongefamiliens offisielle hjemmeside.

Der heter det at paret er «noen få måneder inn i forholdet», og at det ikke «er riktig» at Markle skal utsettes for en slik behandling. Selv om prinsen sjelden tar til motmæle mot «oppdiktede historier», så har pressen «trådt over grensen den siste uken», står det å lese.

Ifølge BBC har en rekke aviser hatt førstesideoppslag om Meghan Markle, som hittil er mest kjent for å spille Rachel Zane i TV-serien «Suits». Prinsens uttalelse trekker fram «rasistiske undertoner i kommentarartikler», så vel som «uttalt sexisme og rasisme hos internettroll og i kommentarfelt på nett».

Pressesekretæren fremholder at noe aldri har kommet offentligheten for øre, og hevder at det har vært «juridiske kamper nattetid for å holde ærekrenkende historier unna avisene».

«Han vet at kommentatorer vil si at dette er prisen hun må betale, og at dette er en del av spillet. Han er sterkt uenig. Dette er ikke et spill, det er hennes liv og hans», avrunder pressesekretæren – som nå håper at pressen vil stoppe og reflektere før mer skade gjøres.

Til toppen