Radio Metro og Radio Rox fikk ikke medhold av Medieklage­nemnda - må betale gebyrer likevel
(Bilde: Amedia)

Radio Metro og Radio Rox fikk ikke medhold av Medieklage­nemnda - må betale gebyrer likevel

– Medietilsynet er fornøyd med at Medieklagenemnda er enig, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand, i en pressemelding.

  • Saken oppdateres og Medier24 kommer tilbake med mer 

En periode i desember 2017 sendte Radio Rox og Radio Metros kanaler Radio Metro Stor-Oslo, The Beat Asker og Bærum og Radio Metro-Follo uten gyldig konsesjon. Etter en ukes tid slukket de egne FM-sendinger i Oslo

Radio Metro og Radio Rox ble ilagt gebyrer på henholdsvis 57.000 kroner og 10.750 kroner for sendingene de hadde i Oslo etter slukkingen. 

Begge klaget gebyrene inn for Medieklagenamnda, og nemnda har nå konkludert med at gebyret opprettholdes, skriver Medietilsynet i en pressemelding. Vedtaket kan ifølge pressemeldingen ikke påklages. 

Mari Velsand i Medietilsynet er fornøyd med avgjørelsen.

– Medietilsynet er fornøyd med at Medieklagenemnda er enig med tilsynet i at det var nødvendig å reagere strengt mot klare brudd på kringkastingsregelverket, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet i meldingen. 

 

Mente kravet var urimelig

Kravet fra de riksdekkende kanalene i forbindelse med slukkingen av FM-nettet i Oslo var at slukkingen skulle skje samtidig hos alle kanaler, for at ingen skulle få noen konkurransemessige fortrinn i overgangen. 

Da mente Svein Larsen, Radio Metro-sjef, at det var et urimelig krav, og at de måtte kunne få fortsette sine FM-sendinger frem til Lokalradioforbundets ESA-klage var ferdigbehandlet. 

– Radio Metro vil uansett avvente ESAs sluttbehandling av saken før vi eventuelt slukker våre FM-frekvenser i Oslo, sa Larsen til NTB da

Det måtte de senere gå tilbake på, da både Nkom og Medietilsynet truet med store dagbøter for overtredelse av regelverket. 

Til toppen