Ragna Nordenborg, programleder i NRK sin nyhetspodkast for unge
Ragna Nordenborg, programleder i NRK sin nyhetspodkast for unge (Foto: Patrick da Silva Sæther)

Ragna Nordenborg slutter i Ekko: Blir programleder for NRK sin nye nyhetspodkast

– Jeg håper å ta med meg alt det jeg har lært da jeg jobbet hos Ekko inn i dette nye prosjektet, sier hun til Medier24.

Ragna Nordenborg har fått jobben som programleder i den nye podkastsatsingen til NRK. Denne podkasten skal fokuse på en yngre målgruppe for å øke deres engasjement for nyheter. 

Navnet på podkasten er fortsatt under diskusjon. 

Nordenborg forteller til Medier24 at hun har forlatt programlederjobben hos Ekko til fordel for den nye podkastsatsingen. 

– Jeg håper å ta med meg alt det jeg har lært mens jeg jobbet hos Ekko inn i dette nye prosjektet. Der jeg har fått masse god erfaring. 

Ragna Nordenborg har blant annet jobbet som kulturjournalist i Dagsrevyen og Lydverket. Etter den tid har hun jobbet som programleder i flere av programmene til NRK, som Blond! og Ekko. Nå blir hun den nye stemmen i nyhetspodkasten. 

 

– Grundige og målrettede nyheter

Podkastens målgruppe er de yngre lytterne, og Nordenborg mener det er et behov i denne målgruppen som podkasten skal prøve å fylle ut.

– Mange unge føler nyhetsbildet suser av gårde som et lokomotiv, og at det er vanskelig å kaste seg på hver eneste nyhetsmelding og nyhetssak. Derfor er det også mange som sliter med å engasjere seg. 

Den nye podkasten skal derfor kunne gi tilbudet om å gå mer grundig gjennom aktuelle nyhetssaker, forteller Ragna Nordenborg til Medier24, før hun fortsetter;

– Vi vil holde denne målgruppen oppdatert, og derfor må vi tørre å gå i dybden i de viktige sakene, som engasjerer dem og gjør at de lytter. De trenger dette, noen som kan fortelle dem hva som skjer i en grundig og målrettet nyhetspodkast. 

 

– Vil fortelle om de råeste egensakene

Hun forteller videre at podkasten vil inneholde både innenriks og utenriksnyheter, og at det vil være flere gjester i programmet som skal være med på å kaste lys over de aktuelle nyhetene.

Dette vil være alt fra flinke folk på NRK-huset, korrespondenter, eksperter og øyenvitner til ulike nyhetshendelser. 

– Vi vil også fortelle lytterne om de råeste egensakene fra de ulike journalistiske miljøene i hele den store NRK-familien, fra distriktskontor, nyhetene, P3 og dokumentaravdelingen. Vi skal løfte de spennende sakene.

– Jeg gleder meg veldig til podkasten lanseres. Vi er et supert team som jobber kjempebra sammen. I tillegg er mange gode på historiefortelling som er nødvendig for å skape en god og engasjerende nyhetspodkast.

Første episode av podkasten lanseres fredag 29. november.

Til toppen