Majoran Vivekananthan er redaktør den multikulturelle avisen "Utrop".
(Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)
Majoran Vivekananthan er redaktør den multikulturelle avisen "Utrop". (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX) (Bilde: Larsen, Håkon Mosvold)

Redaktør Majoran Vivekananthan i Utrop er lei av å bli stoppet på gata av politiet: – Det må være noe riv, ruskende galt

– Jeg har blitt stoppet av Politiets utlendingsenhet to ganger i løpet av de to siste ukene, sier Utrop-redaktøren.

Vivekananthan merker at politiet har intensivert uttransporteringene sine.

På grunn av sin minoritetsbakgrunn, har han opplevd å bli stanset to ganger på vei til jobb som redaktør i Utrop, sier han til egen avis.

Årsaken til at han blir stanset er at Justisdepartementet har satt som mål å uttransportere flere i år og dermed er de på leting etter personer uten lovlig opphold.

– Så fort jeg snakket norsk, skjønte de at jeg ikke var i målgruppen for deres aksjon. Jeg ba om å se skilt, og fikk se legitimasjon på politibetjentene, sier Vivekananthan, som reagerer på at tilfeldige folk blir stoppet på gaten.

– Det er tydelig at personer med mørk hudfarge blir stoppet, det er jo strengt tatt en form for raseprofilering, sier han.

– Riv, ruskende galt

Avisen har vært i kontakt med Politiets Utlendingsenhet (PU), som sier at dersom man ferdes ved Jernbanetorget, Oslo Sentralstasjon eller bussterminalen, er det større sjanse for å bli stanset, fordi politiet har hatt suksess med å finne utlendinger med ulovlig opphold der.

– Kontrollvirksomhet utføres basert på etterretning. Vi er derfor trygge på at våre utlendingskontroller foregår på en god og verdig måte. I en mangfolding by som Oslo vil kontroller på bakgrunn av utseende alene ikke bare være galt og utetisk. Det ville også gitt begrensede resultater for politiet, opplyser Magne Løvø, som er seksjonleder i PU, til avisa.

Til det svarer redaktør Majoran Vivekananthan i Utrop:

– Det må være noe riv, ruskende galt med etterretningen hos PU.

Til toppen