Redaktør skriver om at «sørlendinger trives godt i Alanya» - hvor han selv eier to ferieleiligheter. Og bruker bilde av sin egen far til saken
(Foto: Faksimiler)

Redaktør skriver om at «sørlendinger trives godt i Alanya» - hvor han selv eier to ferieleiligheter. Og bruker bilde av sin egen far til saken

– Jeg føler ikke at jeg har gjort noe galt, sier Arnt Georg Arntzen til Fædrelandsvennen.

Det er Fædrelandsvennen som bringer den smått spesielle historien om den nyoppstartede Sørlandsavisen Kristiansand, en gratisavis som gis ut av Tvende Media i Arendal.

Redaktør for avisa er Arnt Georg Arntzen (47), som inntil nylig var redaktør av Høvågavisa. Den la han ned i fjor sommer etter fallende lønnsomhet. 

Dårlig lønnsomhet har det også vært for de to ferieleilighetene Arntzen eier i den tyrkiske feriebyen Alanya, i takt med økt tyrkisk uro har utleievirksomheten falt. 

Men i første utgave av den nye gratisavisen for litt siden, erklærte redaktøren seg på lederplass som «Tyrkia-venn». Og skrev like godt en nyhetssak med tittelen «Sørlendinger trives godt i Alanya».

Ifølge Fædrelandsvennen er kilden i saken den samme megleren som Arntzen i sin tid kjøpte leilighet av, og hovedbildet i saken er av redaktørens far. 

I fjor fortalte Arntzen til Agderposten om hvor vanskelig det var å leie ut leilighetene, men i gratisavisen skriver han nå om at «nordmenn er på ny reisefot til Tyrkia». 

På spørsmål fra Fædrelandsvennen om habiliteten kan trekkes i tvil, svarer Arnt Georg Arntzen:

– Jeg gjør ikke det, men selvfølgelig kan en sak ses på mange forskjellige måter.

– Du kan mistenkes for å fremme egne økonomiske interesser?spør avisen. 

– Nei, det skjønner jeg ikke, jeg har ikke hatt en sånn hensikt med den saken. Det er kun for å fortelle hvor sørlendinger trives utenfor sin egen landsdel, og for å stimulere folk til å sende inn stoff og bilder fra sine reiser, sier redaktøren. Som samtidig understreker at den nye gratisavisen skal følge god presseskikk.

Fædrelandsvennen har også snakket med Hilde Kristin Dahlstrøm ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen og IJ-leder Eivind Fjellstad - og begge uttaler seg kritisk. 

Til toppen