Rune Åsprang starter som ny direktør for produkt- og tjenesteutvikling i RiksTV.
Rune Åsprang starter som ny direktør for produkt- og tjenesteutvikling i RiksTV. (Bilde: Pressemelding)

FOLK

Rune Åsprang (34) tilbake til TV-bransjen - blir produktdirektør i RiksTV

Tidligere Get-leder vender tilbake til distribusjonsbransjen, etter et kort stopp i konsulentselskap.

Rune Frøysa Åsprang er ansatt som ny direktør for produkt- og tjenesteutvikling i RiksTV. Åsprang kommer fra stillingen som salgs- og markedsdirektør i konsulentselskapet Bredvid.

Det opplyser RiksTV i en melding onsdag. 

- Frem til februar i år var Åsprang leder for TV- og produktutvikling i Get, der han blant annet var sentral i forbindelse med lanseringen av HBO Nordic og Eliteserien som valgfritt innhold. Han har tidligere også jobbet i konsulentselskapene BEKK og Capgemini, skriver selskapet om sin nye direktør.

Åsprang er utdannet sivilingeniør i kommunikasjonsteknologi fra NTNU og har en Executive MBA fra NHH.

Stillingen som direktør for produkt- og tjenesteutvikling i RiksTV har stått ubesatt siden administrerende direktør Jérôme Franck-Sætervoll trådte inn i stillingen som administrerende direktør i RiksTV i februar i år.

- Vi er veldig glade for å få denne stillingen besatt, og ikke minst er vi glade for å få en som Rune på laget. Rune har en allsidig bakgrunn fra roller som kombinerer teknologi, interaksjonsdesign, produktledelse, strategi og konseptutvikling, noe som gjorde ham til en perfekt førstekandidat for denne stillingen, sier direktør Franck-Sætervoll om sin nye kollega. 

- Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til TV-bransjen og å bli kjent med alle i RiksTV. RiksTV har mye spennende på trappene de neste månedene, og jeg ser veldig frem til å være med å utvikle det som blir den moderne TV-opplevelsen, sier Åsprang selv. 

Rune Åsprang vil gå inn i RiksTVs ledergruppe, og starter i den nye stillingen rett over sommeren.

Til toppen