De finanspolitiske talsmennene Nicolai Astrup (H), Helge André Njåstad (Frp), Terje Breivik (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) holder pressekonferanse i Stortingets vandrehall etter at de kom til enighet i budsjettforhandlingene onsdag.

Same procedure as every year: Venstre og KrF stanset presse­støtte­kuttet. Og regjeringen skal «vurdere utvidelse av moms­fritaket» - akkurat som i fjor

Budsjettforliket antyder løsning for utvidelse av nullmomsen. Men Stortinget vedtok akkurat det samme for ett år siden.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag kveld ble det klart at regjeringen sammen med Venstre og KrF har komme til enighet om statsbudsjettet for neste år.

Hva angår mediepolitikk ble det nær sagt som ventet ingenting av kuttene i pressestøtten.

Her har de to småpartiene også denne gang fått med seg Høyre og Krf på å legge tilbake de 25,7 millioner kroner som kulturminister Linda Hofstad Helleland ville ta fra særlig de største pressestøttemottakerne.

Fra pressekonferansen onsdag kveld.

Den andre store saken var en utvidelse av den digitale nullmomsen til også å gjelde fagpresse, nisjemedier og magasiner.

Her har støttepartiene fått følgende uforpliktende tekst inn i budsjettvedtaket:

«Stortinget ber regjeringen utrede utvidelse av merverdiavgiftsfritaket for medier til å gjelde all digital journalistikk, herunder betydningen for uavhengige journalister, og legge dette frem i RNB 2018.»

En tilsynelatende opptur, men for den som husker fjoråret, var det akkurat samme formulering den gang.

Også for ett år siden, etter det Medier24 omtalte som en budsjettseier for Fagpressen, ba Stortinget «regjeringen vurdere utvidelse av momsfritaket for medier til å gjelde all digital journalistikk i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett i 2017».

Slik gikk det som kjent ikke, til stor skuffelse fra mediebransjen.

Powered by Labrador CMS