Trønder-Avisa sine lokaler i Steinkjer.
Trønder-Avisa sine lokaler i Steinkjer.

Polaris Media kjøper seg opp i Trønder-Avisa: Betaler 23,9 millioner

Vil etter avtale få en eierpost på 56 prosent, melder konsernet i en børsmelding mandag.

Bråket om Trønder-Avisa kan endelig få en ende på seg.

I lang tid har det vært strid om eierskapet i en av Midt-Norges største aviser, men nå melder Polaris Media i en børsmelding om at de kjøper seg opp.

Polaris Media har inngått intensjonsavtale om at de blir hovedaksjonær i Trønder-Avisa AS (Trønder-Avisa konsern) ved at det ene eierselskapet LL Inntrøndelagen selger seg ut, mens den andre lokale eieren, AS Nord-Trøndelag, fortsetter som eier med 44 prosent eierandel etter et nedsalg på 7.9 prosent.

- Vi har tro på Trønder-Avisa og Namdalsavisa som viktige regionale mediehus, og vi tror det er mulig å utvikle Trønder-Avisa konsern med ny digital vekst. Samtidig ser vi de utfordringer som mediebransjen er midt oppe i og de utfordringer dette gir når man er et mindre mediehuskonsern med lokale eiere, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media i en melding.

Polaris Media eier i dag 10,1 prosent av aksjene, etter at selskapet kjøpte seg inn i konsernet i 2010, og vil etter avtalen få en eierpost på 56 prosent.

Til det betaler konsernet 23,9 millioner kroner. Trønder-Avisa konsern vil inngå som et datterselskap til Polaris Media Midt-Norge AS, opplyser Polaris Media.

Avtalen som er inngått mellom partene må godkjennes i ekstraordinære generalforsamlinger i de to selgende eierselskapene og konsernstyret i Polaris Media, og deretter godkjennes av Konkurransetilsynet.

Trønder-Avisa konsern eier mediehusene Trønder-Avisa og Namdalsavisa, de tre lokalavisene Steinkjer-Avisa, Inderøyningen og Snåsningen, samt distribusjonsselskapet Trønder-Distribusjon. I 2018 omsatte konsernet for 193 mill. og hadde et justert driftsresultat før avskrivninger på 6,8 mill.

Medier24 kommer tilbake med mer.

Til toppen