Trond Giske danser med en kvinne på Bar Vulkan. Montasje
Trond Giske danser med en kvinne på Bar Vulkan. Montasje (Foto: NTB Scanpix / faksimile)

TV 2-kilder varsler kritisk sak på VGs journalistikk rundt Giske-dansingen

Medier24 erfarer at TV 2 Nyhetene setter et kritisk søkelys på VGs journalistikk onsdag kveld.

OPPDATERT - les heller denne: Kvinnen på Giske-videoen anklager VG-journalist for med viten og vilje å ha publiserte et feilaktig sitat fra henne

 

Onsdag kveld er det ventet «en større nyhet» fra TV 2 Nyhetene omkring VGs journalistiske dekning av Trond Giske-saken, der Arbeiderparti-politikeren danset med en kvinne på Bar Vulkan i Oslo.

Det får Medier24 opplyst av flere kilder. Vi kjenner ikke det fulle og hele innholdet i reportasjen.

Kilder i TV 2 forteller til Medier24 at reportasjen i kveld vil sette et kritisk søkelys på både VG og enkeltjournalisters metode og virke.

TV 2 skal ha jobbet med saken i flere dager.

Saken om Trond Giske og dansingen fikk enorm oppmerksomhet og VG gikk ut etterpå og beklaget den første artikkelen som de innrømte var mangelfull.

Stormen rundt den tidligere nestlederen i Ap startet da VG skrev at Arbeiderpartiet hadde mottatt en ny bekymringsmelding om oppførsel overfor en ung kvinne. Bekymringsmeldingen, som kom fra et medlem i Rødt, var en reaksjon på en video som ble tatt opp ved 2-tiden natt til søndag 17. februar på utestedet Bar Vulkan i Oslo.

Sjefredaktør Gard Steiro i VG har ikke vært tilgjengelig for kommentar onsdag ettermiddag. Medier24 kommer tilbake med mer.

Til toppen