Skjermdump av forsiden til medielabben.no.
Skjermdump av forsiden til medielabben.no. (Bilde: Trond Rødvik)

Skal gjøre unge bevisste på pressens rolle: MBL og Fagpressen lanserer Medielabben.no

Gjør med prosjektet «Avis i Skolen» - for å undervise unge i journalistikk, etikk, kildekritikk og demokrati.

Med den nye undervisningsressursen «Medielabben» tar Avis i Skolen et langt skritt inn i den digitale nyhetsvirkeligheten, skriver Mediebedriftenes landsforbund i en pressemelding.

Medielabben.no er en videreføring av MBLs mangeårige prosjekt med å tydeliggjøre pressens samfunnsrolle og undervise i journalistikk, etikk, kildekritikk og demokrati.

Den digitale læringsressursen er rettet mot elever og lærere på ungdomsskolen og i videregående skole.

Gjennom video, fagtekster, spill og oppgaver gjennomgås fire hovedtema:

  • Journalistikk
  • Journalistiske spilleregler
  • Medier i endring
  • Presse- og ytringsfrihet.

Digitaliseringen og endringene som skjer i de redaksjonelle mediene er spesielt vektlagt i prosjektet. Undervisningsoppleggene er alle i tråd med skolens kompetansemål, opplyser MBL i pressemeldingen.

Mediebedriftenes Landsforening og Fagpressen har fått økonomisk støtte av Kopinors formidlingsfond til å gjennomføre prosjektet. Alle presseorganisasjonene stilte seg bak søknaden som langt på vei er en videreføring av det brede samarbeidet i forbindelse med presseorganisasjonenes "Kampanjen for journalistikken".

TV2 Skole har hatt produksjonsansvaret og har utviklet læringsressursen i tett dialog med elever og lærere fra Nordahl Grieg videregående skole i Bergen. Professor Svein Burås fra Høgskolen i Volda har kvalitetssikret fagtekstene, skriver de i pressemeldingen.

Til toppen