Håndballkommentatorene Harald Bredeli (tv) og Bent Svele går sammen med TV 2 en spennende tid i møte, i kampen om rettigheter.
(Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix)
Håndballkommentatorene Harald Bredeli (tv) og Bent Svele går sammen med TV 2 en spennende tid i møte, i kampen om rettigheter. (Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix) (Bilde: Ruud, Vidar)

Snart skal håndball-VM for 2019 og 2021 ut på markedet - og da kan TV 2s dager som «håndballkanalen» være talte

– Vi har alltid sagt at vi har alle sportsrettigheter til låns, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl. Understreker at kanalen fortsatt er interessert, men konkurransen kan bli hard. 

  • Endret

Oslo (NTB-Espen Hartvig): TV-rettighetene for håndball-VM er snart ute i spill. TV 2s tid som sportens store kanal kan gå mot slutten.

VM (kvinner og menn) for 2019 og 2021 skal ut på anbud, og prisen skyter stadig i været. For kommentatorparet Harald Bredeli og Bent Svele blir det spennende tider.

– TV 2 vil selvsagt også i fortsettelsen investere i både program og rettigheter, helt uavhengig av behovet for å kutte faste kostnader, sier kanalens kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til NTB.

Må spare

TV 2 må spare 355 millioner kroner framover, og snaut to hundre fast ansatte medarbeidere forsvinner fra lønningslisten.

– Håndball er en rettighet TV 2 har hatt suksess med i alle år (siden 1990-tallet), og vi vil derfor alltid se med interesse på nye rettigheter som kommer på markedet, sier Dahl.

– Rettigheter vil alltid komme og gå. Vi har alltid sagt at vi har alle sportsrettigheter til låns, legger han til.

– Tiden vil vise om hvor håndball vises. Det eneste sikre er at Norges VM-kamper må sendes på en åpen riksdekkende kanal i Norge, sier Dahl.

Dette er landslagshåndballen (mesterskap, kvinner og menn) på TV i årene som kommer:

  • EM 2016 kvinner: MTG/TV 3
  • VM 2017 menn: TV 2
  • VM 2017 kvinner: TV 2
  • EM 2018 menn: MTG/TV 3
  • EM 2018 kvinner: MTG/TV 3
  • OL 2020: Discovery
Til toppen