Sommervikarer: Daniel Horgen (25), Aliese Isungset Agbota (22), Kristian Hope (28) og Marius Holth (22) har inntatt P3 og mP3 på Tyholt.

Sommervikarene har gått på lufta og nervene er på plass. Vi møtte fire ferske programledere på Tyholt

(TRONDHEIM): De er unge, ferske og fremadstormende. Og alle har fått mye ansvar på kort tid.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mange fast ansatte journalister i lokalene hos NRK på Tyholt i Trondheim har allerede tatt ferie og blir de neste månedene erstattet av sultne og unge sommervikarer.

Oppe i andre etasje hos NRK P3 og mP3 er nervøsiteten til å kjenne på. Mange av sommervikarene sitter og lærer seg den nødvendige programvaren og prøver å huske navnet på sidemannen.

Vi møtte Daniel Horgen (25), Aliese Isungset Agbota (22), Kristian Hope (28) og Marius Holth (22).

De har alle kommet gjennom det trange nåløyet og landet drømmesommerjobben på direkten i P3 og mP3.

- Jeg hadde første dag i går, så jeg er fortsatt veldig ny - og veldig spent. Akkurat nå teiper jeg min første sending, så jeg ble kasta rett inn i det, sier Marius Holth som skal DJ på mP3 kveld og lede programmet Topp 30.

- Hvilke følelser kjenner du på nå?

- Jeg kjenner på en ærefrykt for å jobbe her, en stor spenning og nysgjerrighet. Også er det litt rart for jeg vet jo hvem mange av dem som jobber her er, men de aner ikke hvem jeg er. Det er også litt kult, ler han.

 

Godt førsteinntrykk

Ved siden av Holth sitter kollega Kristian Hope på 28 år. Han skal være DJ på P3 i sommer.

-  Jeg har den andre arbeidsdagen min nå og opplever at alt er så proft her også får vi god opplæring.

Sommervikarer: Daniel Horgen (25), Kristian Hope (28), Aliese Isungset Agbota (22) og Marius Holth (22) har inntatt P3 og mP3 på Tyholt.

- Har dere rukket å bli kjent med hverandre allerede? Vet du forresten hva de rundt deg heter?

- Haha, jeg er så dårlig på navn, så jeg aner ikke, ler han og ser seg rundt på de andre som også sliter litt med det samme.

- Hvordan føler en sommervikar seg i en splitter ny jobb egentlig?

- Man føler seg kanskje litt liten og nervøs, fordi NRK er så stort. Men så er det utrolig hyggelig og bra her også. Det er fint å få, om ikke et bein, så i alle fall en tå på innsiden. Da jeg begynte i går, så hadde jeg sovet så sjukt dårlig og var trøtt da jeg møtte opp. Jeg pressa fram et smil og kom meg gjennom dagen etter å ha dunka innpå med 5-6 kopper kaffe. Kanskje ikke det beste førsteinntrykket, sier han og sørger for at alle begynner å le.

22 år gamle Aliese Isungset Agbota synes derimot at kollegaen gjorde et godt inntrykk i går. Selv skal hun være DJ på mP3 og hadde sin første sending på lufta i går.

- Det er ekstremt rart å høre seg selv på radio. Jeg satt med en bok og noterte irriterende ting med meg selv. Det var min første sending, men jeg hadde så mange gjentakelser. «Hei jeg heter Aliese og du hører på mP3». Ahh, jeg må variere mer, sier hun og smiler.

25-åringen Daniel Horgen skal være reporter i P3 Sommer og skal dermed både være på direkten og lage reportasjer. Han prøver å ikke tenke så mye på det at han har mange lyttere.

- Man må skyve det litt bort og prøve å ikke tenke på det. Jeg tenker at jeg er i studio med to kompiser og tar det derfra, for jeg kan ikke sitte og tenke på alle de tusener som hører på. Hadde jeg tenkt på det, ville jeg nok stokket litt i ordene også tror jeg det gjør en demper på hvem jeg er. Jeg skal være den kule typen fra Hokksund som er litt drøy. Hvis jeg begynner å tenke på at noen hører på og ikke liker det, så funker ikke det, smiler han.

Alle fire er enige i at de har fått en stor mulighet til å vise seg fram og at målet er å en dag få fast jobb i P3.

Det å få fast jobb i dagens medieverden er vanskelig, men å gjøre en god jobb i sommer og ta litt plass og være kreativ og finne sin stemme så man blir spurt igjen. Det håper jeg på hvert fall, sier Holth.

- Artigste delen av året

Stian Eliassen er redaksjonssjef i P3 og mP3 på Tyholt i Trondheim.

Redaksjonssjef Stian Lilleheil Eliassen i P3 og mP3 på Tyholt forteller at når sommeren kommer, så fylles redaksjonslokalet med spente vikarer.

- Dette er den artigste delen av året for vår del. Vi bruker sommervikariatene i P3 veldig bevisst på å hente inn nye talenter.

- Noen kjenner vi fra før fra andre kanaler og andre sender inn en åpen søknad og en demo. Så bruker vi sommeren på å gi unge talenter både tid og mulighet til utvikle seg og finne sin stemme i radiohverdagen.

- Er det skummelt å slippe til unge og uerfarne folk på radio som går ut til flere tusen folk?

- De som starter hos oss er her fordi de er flinke og smarte folk, men så passer vi selvfølgelig på at de får opplæring før de kastes ut på dypt vann. Vi har et sikkerhetsnett der man får opplæring i verktøyene, bruker en del tid på erfaringsoverføring fra folk som har vært mye på rad og gjort sine tabber og andre ting, sier han og fortsetter:

- På ett eller annet tidspunkt må man sette igang etter øvingene og komme på lufta, så går det som regel veldig fint med alle.

Mennesker og ikke maskiner

Redaksjonssjefen sier at det er rift om de ulike sommerjobbene og mange som søker har lang erfaring fra før. De opplever også at mange først bare ville til Marienlyst, men at det har endret seg.

- Hvordan er det med takhøyden her hvis man gjør en tabbe da?

Vi skal være mennesker og ikke maskiner. Det har vært Tone Donald og Bjørn Tore Grøtte (ledere) sin kongstanke før meg og jeg har arvet det fra dem og jobber slik. Folk på radio må være folk og det må være lov å si feil og lære av sine feil og drite seg ut. Det handler om å bli bedre etterpå. Sånn har P3 alltid vært og skal være. 

Powered by Labrador CMS